Hyvä vegebolognese

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kokeile pasta bolognesen vegaanista versiota umamista makua antavista sienistä ja rakennetta tuovista saksanpähkinöistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 rs) herkkusieniä
1 kplporkkana
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
1 rklrypsiöljyä
2 rkltomaattipyreetä vihanneksilla (mutti verdurine)
1 tlprovencale-yrttiseosta
1 tl paprikajauhetta
1 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
1 dlpastan keitinvettä
1 kplkasvisannosfondi
1 rklpunaviinietikkaa
1 rklsoijakastiketta

Lisäksi

300 gtäysjyväpastaa
(basilikaa)

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuivaa sienet. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit. Jauha sienet, porkkana, sipulit ja pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi muruksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) herkkusieniä
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    100 g(1 ps) saksanpähkinöitä
  2. 2

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.

    MääräAinesosa
    300 gtäysjyväpastaa
    1 dlpastan keitinvettä
  3. 3

    Lisää muru kuivalle pannulle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää öljy, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja soija. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    2 rkltomaattipyreetä vihanneksilla (mutti verdurine)
    1 tlprovencale-yrttiseosta
    1 tl paprikajauhetta
    1 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    400 g(1 tlk) tomaattimurskaa
    1 kplkasvisannosfondi
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 rklsoijakastiketta
  4. 4

    Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi basilikalla.

    MääräAinesosa
    (basilikaa)

Vinkki: Valmista pastan pinnalle rapeaa leipämurua eli pangrattatoa, jonka valmistusohjeen löydät sirtuunaisen katkarapupastan reseptistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine), 1 dl pastan keitinvettä, 1 rkl punaviinietikkaa, (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
29.7.2024
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä