Hyvä vegebolognese
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile pasta bolognesen vegaanista versiota umamista makua antavista sienistä ja rakennetta tuovista saksanpähkinöistä.
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä vihanneksilla (mutti verdurine) |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | täysjyväpastaa |
| (basilikaa) | |
- 1.
Huuhtele ja kuivaa sienet. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit. Jauha sienet, porkkana, sipulit ja pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi muruksi.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
- 3.
Lisää muru kuivalle pannulle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää öljy, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja soija. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
- 4.
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Kokeile pasta bolognesen vegaanista versiota umamista makua antavista sienistä ja rakennetta tuovista saksanpähkinöistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 100 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä vihanneksilla (mutti verdurine) |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 400 g | (1 tlk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
Lisäksi | |
| 300 g | täysjyväpastaa |
| (basilikaa) | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja kuivaa sienet. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit. Jauha sienet, porkkana, sipulit ja pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi muruksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) herkkusieniä 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.
Määrä Ainesosa 300 g täysjyväpastaa 1 dl pastan keitinvettä - 3
Lisää muru kuivalle pannulle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää öljy, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja soija. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 2 rkl tomaattipyreetä vihanneksilla (mutti verdurine) 1 tl provencale-yrttiseosta 1 tl paprikajauhetta 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa 1 kpl kasvisannosfondi 1 rkl punaviinietikkaa 1 rkl soijakastiketta - 4
Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi basilikalla.
Määrä Ainesosa (basilikaa)
Vinkki: Valmista pastan pinnalle rapeaa leipämurua eli pangrattatoa, jonka valmistusohjeen löydät sirtuunaisen katkarapupastan reseptistä.
Ravintosisältö
506
Energiaa kcal
2121
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
506
Energiaa kcal
2121
Energiaa kj
21,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine), 1 dl pastan keitinvettä, 1 rkl punaviinietikkaa, (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























