Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvä vegebolognese

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kokeile pasta bolognesen vegaanista versiota umamista makua antavista sienistä ja rakennetta tuovista saksanpähkinöistä.

Ainekset

200 g
(1 rs) herkkusieniä
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine)
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 dl
pastan keitinvettä
1 kpl
kasvisannosfondi
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta

Lisäksi

300 g
täysjyväpastaa
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuivaa sienet. Pese, kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit. Jauha sienet, porkkana, sipulit ja pähkinät monitoimikoneessa karkeaksi muruksi.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa /2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Ota talteen 1 dl keitinvettä.

300 g
täysjyväpastaa
1 dl
pastan keitinvettä
3

Lisää muru kuivalle pannulle ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoaa neste. Lisää öljy, tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi, etikka ja soija. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

1 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine)
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 kpl
kasvisannosfondi
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
soijakastiketta
4

Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi basilikalla.

(basilikaa)

Vinkki: Valmista pastan pinnalle rapeaa leipämurua eli pangrattatoa, jonka valmistusohjeen löydät sirtuunaisen katkarapupastan reseptistä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.7.2024
|
Muokattu: 29.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

506

2121

21,8 g

2,3 g

59,0 g

8,8 g

7,8 g

13,8 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä vihanneksilla (Mutti verdurine),

1 dl pastan keitinvettä,

1 rkl punaviinietikkaa,

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli