Intialainen kanakastike

arvosana4/5

(19)arviota
4 Annosta

30 min

Inkivääri, juustokumina, kurkuma ja chili tuovat tomaattiseen kanakastikkeeseen mausteisia vivahteita intialaisesta makumaailmasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
410 g(1 pkt) broilerin ohutleikkeitä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
2 tlraastettua inkivääriä
2 tljuustokuminaa
1 tlkurkumaa
1/4 tlchilihiutaleita
200 g(1 prk) paseerattua tomaattia
1 dlturkkilaista jogurttia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ota broilerileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Kuutioi leikkeet.

    MääräAinesosa
    410 g(1 pkt) broilerin ohutleikkeitä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit, inkivääri ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsipuli
    1 rklrypsiöljyä
    2 tlraastettua inkivääriä
    2 tljuustokuminaa
    1 tlkurkumaa
    1/4 tlchilihiutaleita
  3. 3

    Ruskista broilerikuutiot pannulla kevyesti. Lisää paseerattu tomaatti, jogurtti, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) paseerattua tomaattia
    1 dlturkkilaista jogurttia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Vinkki: Keitä kanakastikkeen kaveriksi basmatiriisiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl raastettua inkivääriä, 2 tl Juustokuminaa, 1 tl Kurkumaa, 0.25 tl chilihiutaleita, 0.25 tl rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä