Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.
Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle persiljaa tai korianteria. Tarjoile halutessasi ranskankermanokareen kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
167
699
8,0 g
1,0 g
15,3 g
2,5 g
4,5 g
5,0 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Juustokuminaa,
3 rkl Tomaattisosetta,
0,5 kpl Sitruunan mehu,
Chilijauhetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Persiljaa tai korianteria,
Ranskankermaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli