Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Intialainen papukeitto

Intialainen papukeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Mausteinen kasviskeitto lämmittää mukavasti! Papukeitto syntyy helposti valmiista papusekoituksesta. Keitossa on myös valkosipulia, tomaattisosetta ja sitruunan mehua. Hienonna keiton pinnalle halutessasi persiljaa tai korianteria ja tarjoa ranskankermanokareen kera.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Paprikajauhetta
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 kpl
Perunaa
1 l
Vettä
1 1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3 rkl
Tomaattisosetta
170 g
(3/4 pkt 380/230 g) papusekoitusta (papumix)
1/2 kpl
Sitruunan mehu
Chilijauhetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

Persiljaa tai korianteria
Ranskankermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Porkkanaa
1 tl
Paprikajauhetta
2 tl
Juustokuminaa
2 rkl
Öljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.

3 kpl
Perunaa
1 l
Vettä
1 1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3 rkl
Tomaattisosetta
170 g
(3/4 pkt 380/230 g) papusekoitusta (papumix)
3

Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle persiljaa tai korianteria. Tarjoile halutessasi ranskankermanokareen kera.

1/2 kpl
Sitruunan mehu
Chilijauhetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Persiljaa tai korianteria
Ranskankermaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

167

699

8,0 g

1,0 g

15,3 g

2,5 g

4,5 g

5,0 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Juustokuminaa,

3 rkl Tomaattisosetta,

0,5 kpl Sitruunan mehu,

Chilijauhetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Persiljaa tai korianteria,

Ranskankermaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli