Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.
Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle persiljaa tai korianteria. Tarjoile halutessasi ranskankermanokareen kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
548
131
7,8 g
1,0 g
10,8 g
2,0 g
2,3 g
2,5 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Juustokuminaa,
1 tl Paprikajauhetta,
Valkosipulinkynttä,
1 l Vettä,
3 rkl Tomaattisosetta,
Chilijauhetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Persiljaa tai korianteria,
Ranskankermaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli