Intialainen papukeitto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Mausteinen kasviskeitto lämmittää mukavasti! Papukeitto syntyy helposti valmiista papusekoituksesta. Hienonna keiton pinnalle halutessasi korianteria ja tarjoa ranskankermanokareen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplporkkanaa
2 rklöljyä
2 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
3 kplvalkosipulinkynttä
3 kplperunaa
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
3 rkltomaattisosetta
230 g(1 pkt, 380/230 g) papusekoitusta
1/2 kplsitruunan mehu
chilijauhetta
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

korianteria
ranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplporkkanaa
    1 tlpaprikajauhetta
    2 tljuustokuminaa
    2 rklöljyä
    3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.

    MääräAinesosa
    3 kplperunaa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    3 rkltomaattisosetta
    230 g(1 pkt, 380/230 g) papusekoitusta
  3. 3

    Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle korianteria. Tarjoile ranskankermanokareen kera.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    chilijauhetta
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    korianteria
    ranskankermaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Juustokuminaa, 3 rkl Tomaattisosetta, 0.5 kpl Sitruunan mehu, Chilijauhetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, korianteria, Ranskankermaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
1.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä