Intialainen papukeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausteinen kasviskeitto lämmittää mukavasti! Papukeitto syntyy helposti valmiista papusekoituksesta. Hienonna keiton pinnalle halutessasi korianteria ja tarjoa ranskankermanokareen kera.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | perunaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) papusekoitusta |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| chilijauhetta | |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| korianteria | |
| ranskankermaa | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.
- 2.
Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.
- 3.
Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle korianteria. Tarjoile ranskankermanokareen kera.
Mausteinen kasviskeitto lämmittää mukavasti! Papukeitto syntyy helposti valmiista papusekoituksesta. Hienonna keiton pinnalle halutessasi korianteria ja tarjoa ranskankermanokareen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 kpl | perunaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 230 g | (1 pkt, 380/230 g) papusekoitusta |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| chilijauhetta | |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Pinnalle | |
| korianteria | |
| ranskankermaa | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja porkkanat. Kääntele kasviksia mausteiden kanssa öljyssä kattilassa muutama minuutti. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl porkkanaa 1 tl paprikajauhetta 2 tl juustokuminaa 2 rkl öljyä 3 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuori ja paloittele perunat ja lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Anna kiehua noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset pehmenevät. Huuhtele ja valuta papuseos ja lisää kattilaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl perunaa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 3 rkl tomaattisosetta 230 g (1 pkt, 380/230 g) papusekoitusta - 3
Kiehauta ja mausta sitruunamehulla, chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Hienonna pinnalle korianteria. Tarjoile ranskankermanokareen kera.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan mehu chilijauhetta suolaa rouhittua mustapippuria korianteria ranskankermaa
Ravintosisältö
190
Energiaa kcal
798
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
190
Energiaa kcal
798
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Juustokuminaa, 3 rkl Tomaattisosetta, 0.5 kpl Sitruunan mehu, Chilijauhetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, korianteria, Ranskankermaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























