IPA-jauhelihapihvit

Nappaa talteen!
Mehevien jauhelihapihvien salaisuus on IPA-olut, jota käytetään korppujauhojen turvottamiseen. Olutpihvit sopivat täydellisesti hampparin väliin!
| 2 dl | ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) |
| 1/2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 rkl | öljyä |
- 1.
Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.
- 2.
Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
- 3.
Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.
- 4.
Vinkki: Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.
IPA-jauhelihapihvit
Mehevien jauhelihapihvien salaisuus on IPA-olut, jota käytetään korppujauhojen turvottamiseen. Olutpihvit sopivat täydellisesti hampparin väliin!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) |
| 1/2 kpl | lihaliemikuutiota |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 tl | vahvaa sinappia |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | timjamia |
| 1/4 tl | (¼ tl) suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
Lisäksi | |
| 2 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo) 1/2 kpl lihaliemikuutiota 1 dl korppujauhoja - 2
Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 1 kpl kananmuna 1 kpl sipuli 2 tl vahvaa sinappia 1 tl paprikajauhetta 1/4 tl (¼ tl) suolaa 1/4 tl (¼ tl) mustapippuria 1 tl timjamia - 3
Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä - 4
Vinkki: Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.
Ravintosisältö
423
Energiaa kcal
1772
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
423
Energiaa kcal
1772
Energiaa kj
30,8 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
21,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Paprikajauhetta, 1 tl Timjamia, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























