IPA-jauhelihapihvit

Mehevien jauhelihapihvien salaisuus on IPA-olut, jota käytetään korppujauhojen turvottamiseen. Olutpihvit sopivat täydellisesti hampparin väliin!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
1/2 kpllihaliemikuutiota
1 dlkorppujauhoja
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1 kplsipuli
2 tlvahvaa sinappia
1 tlpaprikajauhetta
1 tltimjamia
1/4 tl(¼ tl) suolaa
1/4 tl(¼ tl) mustapippuria

Lisäksi

2 rklöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
    1/2 kpllihaliemikuutiota
    1 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1 kplsipuli
    2 tlvahvaa sinappia
    1 tlpaprikajauhetta
    1/4 tl(¼ tl) suolaa
    1/4 tl(¼ tl) mustapippuria
    1 tltimjamia
  3. 3

    Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
  4. 4

    Vinkki: Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Paprikajauhetta, 1 tl Timjamia, 0,25 tl (¼ tl) suolaa, 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä