IPA-jauhelihapihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

IPA-jauhelihapihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevien jauhelihapihvien salaisuus on IPA-olut, jota käytetään korppujauhojen turvottamiseen. Olutpihvit sopivat täydellisesti hampparin väliin!

Ainekset

2 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
1/2 kpl
Lihaliemikuutiota
1 dl
Korppujauhoja
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Sipuli
2 tl
Vahvaa sinappia
1 tl
Paprikajauhetta
1 tl
Timjamia
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

lisäksi

2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.

2 dl
Ipa-olutta (esim. keisari ipa, nokian panimo)
1/2 kpl
Lihaliemikuutiota
1 dl
Korppujauhoja
2

Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Sipuli
2 tl
Vahvaa sinappia
1 tl
Paprikajauhetta
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1 tl
Timjamia
3

Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.

2 rkl
Öljyä
4

Vinkki: Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 18.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1760

420

30,8 g

10,3 g

12,0 g

2,8 g

0,8 g

21,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Paprikajauhetta,

1 tl Timjamia,

0,25 tl (¼ tl) suolaa,

0,25 tl (¼ tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli