Kaada olut kattilaan, lisää puolikas liemikuutio ja kiehauta. Kaada liemi kulhoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 15 minuuttia.
Sekoita jauheliha ja kananmuna korppujauhoseokseen. Raasta kuorittu sipuli raastinraudan isolla terällä joukkoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi.
Muotoile taikina neljäksi isoksi, noin 2–3 cm paksuksi pihviksi. Sivele ne molemmin puolin kevyesti öljyllä. Kuumenna grilli, parilla tai paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin 5–8 minuuttia.
Vinkki: Jauhelihapihvi paistuu tasaisemmin, kun muotoilet sen keskeltä hieman ohuemmaksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
420
1760
30,8 g
10,3 g
12,0 g
2,8 g
0,8 g
21,3 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Paprikajauhetta,
1 tl Timjamia,
0,25 tl (¼ tl) suolaa,
0,25 tl (¼ tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli