Aloita kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen suola. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä.
Avaa silakat ja poista sisälmykset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Valuta. Jos käytät silakkafileitä, taita ne kaksin kerroin kalan muotoon.
Aseta silakat halsteriin ja halstraa reilulla hiilloksella muutama minuutti molemmin puolin. Kalat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä. Voi myös kokeilla kypsyyttä selkäevää nyppäisemällä. Jos se irtoaa helposti, silakat ovat kypsiä.
Irrota kalat halsterista ja kasta suolaliuokseen. Nopea käväisy suolaliuoksessa riittää.
Nauti heti lämpiminä herkkupaloina.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.