Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isän halstratut silakat

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kun Miia Salovaara oli lapsi, hän seurasi, miten isä Veikko Oksanen halstrasi silakoita. Silakat syötiin lämpiminä heti suolauksen jälkeen. Nyt herkusta nauttivat myös Miian lapset. Miia kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

1 kg
Silakoita tai 700 g silakkafileitä
3 l
Vettä
3 dl
Karkeaa merisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kiehauttamalla vesi ja lisäämällä siihen suola. Sekoittele, kunnes suola on liuennut. Anna jäähtyä.

Avaa silakat ja poista sisälmykset. Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Valuta. Jos käytät silakkafileitä, taita ne kaksin kerroin kalan muotoon.

Aseta silakat halsteriin ja halstraa reilulla hiilloksella muutama minuutti molemmin puolin. Kalat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kunnolla väriä. Voi myös kokeilla kypsyyttä selkäevää nyppäisemällä. Jos se irtoaa helposti, silakat ovat kypsiä.

Irrota kalat halsterista ja kasta suolaliuokseen. Nopea käväisy suolaliuoksessa riittää.

Nauti heti lämpiminä herkkupaloina.

Miltä maistui?
Resepti:
Veikko Oksanen ja Miia Salovaara + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.