Isoäidin kaalisalaatti

arvosana4/5

(14)arviota
4 Annosta

30 min

Varhaiskaalisalaatissa maistuvat kesäiset maut: varhaiskaali, porkkanat ja raikas kermaviilikastike. Murustellut kananmunat antavat mehevälle salaatille ruokaisuutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1/2 kpl) varhaiskaalia
3 kplporkkanaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
1 rklsinappia (gluteenitonta)
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
3 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunat kypsiksi noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  2. 2

    Huuhtele kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1/2 kpl) varhaiskaalia
    3 kplporkkanaa
  3. 3

    Sekoita kermaviiliin sinappi, sitruunanmehu, suola, mustapippuri ja hienonnettu tilli.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    1 rklsinappia (gluteenitonta)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
    1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna
    1 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Sekoita kulhossa kaalit, porkkanat ja kermaviilikastike. Kuori kananmunat ja hienonna murumaiseksi seokseksi esimerkiksi haarukalla. Kääntele salaatin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
22.4.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä