Isoäidin kaalisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Isoäidin kaalisalaatti

Isoäidin kaalisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Isoäidin varhaiskaalisalaatissa maistuvat kesäiset maut: varhaiskaali, porkkanat ja raikas kermaviilikastike. Murustellut kananmunat antavat mehevälle salaatille ruokaisuutta. Salaatti maistuu grilliruokien lisukkeena.

Ainekset

500 g
(1/2) varhaiskaalia
3 kpl
porkkanaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
3 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kananmunat kypsiksi noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

3 kpl
kananmunaa
2

Huuhtele kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

500 g
(1/2) varhaiskaalia
3 kpl
porkkanaa
3

Sekoita kermaviiliin sinappi, sitruunanmehu, suola, mustapippuri ja hienonnettu tilli.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
4

Sekoita kulhossa kaalit, porkkanat ja kermaviilikastike. Kuori kananmunat ja hienonna murumaiseksi seokseksi esimerkiksi haarukalla. Kääntele salaatin joukkoon.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.4.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

717

171

10,3 g

5,3 g

8,5 g

8,5 g

3,3 g

8,5 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä hienonnettuna .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli