Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isoäidin kaalisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Varhaiskaalisalaatissa maistuvat kesäiset maut: varhaiskaali, porkkanat ja raikas kermaviilikastike. Murustellut kananmunat antavat mehevälle salaatille ruokaisuutta.

Ainekset

500 g
(1/2 kpl) varhaiskaalia
3 kpl
porkkanaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
3 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kananmunat kypsiksi noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

3 kpl
kananmunaa
2

Huuhtele kaali. Poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

500 g
(1/2 kpl) varhaiskaalia
3 kpl
porkkanaa
3

Sekoita kermaviiliin sinappi, sitruunanmehu, suola, mustapippuri ja hienonnettu tilli.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
4

Sekoita kulhossa kaalit, porkkanat ja kermaviilikastike. Kuori kananmunat ja hienonna murumaiseksi seokseksi esimerkiksi haarukalla. Kääntele salaatin joukkoon.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.4.2020
|
Muokattu: 6.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

171

717

10,3 g

5,3 g

8,5 g

8,5 g

3,3 g

8,5 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli