Keitä kanamunia noin 8 minuuttia. Laita kylmään veteen jäähtymään.
Revi salaatit kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku ja lisää salaattiin.
Kuori ja halkaise kananmunat. Hienonna keltuaiset haarukalla. Vatkaa kerma ja etikka toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Silppua valkuaiset.
Kaada kermavaahtoseos kastikkeeksi salaatin päälle. Lisää pinnalle silputut valkuaiset. Viimeistele persiljalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
684
163
11,0 g
3,0 g
5,3 g
5,3 g
3,3 g
8,8 g
0,8 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli