Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Isoäidin munasalaatti

Isoäidin munasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuohkean kermainen kastike ja silputtu munanvalkuainen ovat klassikkosalaatin juju. Tällä reseptillä vanhan ajan munasalaatti syntyy vartissa.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
2 kpl
keräsalaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1 dl
(½ prk) Kuohukermaa
1 tl
Etikkaa
1 tl
Sinappia
1 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria
1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kanamunia noin 8 minuuttia. Laita kylmään veteen jäähtymään.

3 kpl
kananmunaa
2

Revi salaatit kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku ja lisää salaattiin.

1/2 kpl
Kurkkua
2 kpl
keräsalaattia
3

Kuori ja halkaise kananmunat. Hienonna keltuaiset haarukalla. Vatkaa kerma ja etikka toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Hienonna valkuaiset.

1 tl
Etikkaa
1 dl
(½ prk) Kuohukermaa
1 tl
Sinappia
1/4 tl
Valkopippuria
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
4

Kaada kermavaahtoseos kastikkeeksi salaatin päälle. Lisää pinnalle hienonnetut valkuaiset. Viimeistele salaatti persiljalla.

1/2 kpl
ruukkua persiljaa hienonnettuna
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.7.2018
|
Muokattu: 24.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

132

551

10,3 g

3,0 g

3,0 g

3,0 g

0,5 g

6,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli