Keitä kanamunia noin 8 minuuttia. Laita kylmään veteen jäähtymään.
Revi salaatit kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku ja lisää salaattiin.
Kuori ja halkaise kananmunat. Hienonna keltuaiset haarukalla. Vatkaa kerma ja etikka toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Silppua valkuaiset.
Kaada kermavaahtoseos kastikkeeksi salaatin päälle. Lisää pinnalle silputut valkuaiset. Viimeistele persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
163
684
11,0 g
3,0 g
5,3 g
5,3 g
3,3 g
8,8 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli