Isoäidin munasalaatti

arvosana4/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Kuohkean kermainen kastike ja silputtu munanvalkuainen ovat klassikkosalaatin juju. Tällä reseptillä vanhan ajan munasalaatti syntyy vartissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
2 kplkeräsalaattia
1/2 kplkurkkua
1 dl(½ prk) kuohukermaa
1 tletikkaa
1 tlsinappia
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä kanamunia noin 8 minuuttia. Laita kylmään veteen jäähtymään.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  2. 2

    Revi salaatit kulhoon. Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet lusikalla. Kuutioi kurkku ja lisää salaattiin.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    2 kplkeräsalaattia
  3. 3

    Kuori ja halkaise kananmunat. Hienonna keltuaiset haarukalla. Vatkaa kerma ja etikka toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita keltuaiset kermavaahtoon. Hienonna valkuaiset.

    MääräAinesosa
    1 tletikkaa
    1 dl(½ prk) kuohukermaa
    1 tlsinappia
    1/4 tlvalkopippuria
    1/4 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  4. 4

    Kaada kermavaahtoseos kastikkeeksi salaatin päälle. Lisää pinnalle hienonnetut valkuaiset. Viimeistele salaatti persiljalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
16.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä