Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja broilerimausteella. Siirrä vadille.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.
Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle persiljaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
607
2541
28,3 g
7,8 g
54,5 g
3,8 g
3,3 g
30,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Broilerimaustetta (suolaton),
Valkosipulinkynttä,
2 tl Välimeren yrttiseosta (meira).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli