Italialainen broilerivuoka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kana hautuu meheväksi välimerellisessä kastikkeessa.
| 3 kpl | broilerin koipireittä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 3 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | mustia oliiveja |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 4 dl | kanalientä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta raastetulla sitruunan kuorella ja suolalla. Siirrä vadille.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.
- 3.
Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.
- 4.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Italialainen broilerivuoka
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kana hautuu meheväksi välimerellisessä kastikkeessa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | broilerin koipireittä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 3 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | mustia oliiveja |
| 1/2 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 4 dl | kanalientä |
Pinnalle | |
| 1/4 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta raastetulla sitruunan kuorella ja suolalla. Siirrä vadille.
Määrä Ainesosa 3 kpl broilerin koipireittä 1 rkl oliiviöljyä 1 kpl sitruuna - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika - 3
Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.
Määrä Ainesosa 3 dl pitkäjyväistä riisiä 390 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 dl mustia oliiveja 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina 2 tl välimeren yrttiseosta 4 dl kanalientä - 4
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukku persiljaa
Ravintosisältö
639
Energiaa kcal
2677
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
639
Energiaa kcal
2677
Energiaa kj
28,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























