Italialainen uunimunakas

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Superhelppo uunimunakas sopii lounaaksi ja täyttäväksi iltapalaksi. Muhkeasta, tomaateilla ja mozzarellalla viimeistellystä lihapullamunakkaasta riittää monelle.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkananmunia
1/2 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
350 glihapyöryköitä
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
125 g(1 pkt) mozzarellaa
1 tlpizzamaustetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vuoraa iso uunivuoka leivinpaperilla.

  2. 2

    Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos uunivuokaan. Asettele lihapullat munakasmassaan. Kypsennä munakasta 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt.

    MääräAinesosa
    8 kplkananmunia
    1/2 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    350 glihapyöryköitä
  3. 3

    Huuhdo ja puolita tomaatit, revi mozzarella suupaloiksi. Levitä tomaatit ja mozzarella munakkaalle. Ripottele oregano tai pizzamauste pinnalle.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    125 g(1 pkt) mozzarellaa
    1 tlpizzamaustetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
8.12.2021
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä