Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialainen uunimunakas

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tee superhelppo uunimunakas lounaaksi, iltapalaksi tai vaikka sunnuntain aamiaiseksi. Muhkeasta, tomaateilla ja mozzarellalla kruunatusta lihapullamunakkaasta riittää isollekin porukalle.

Ainekset

8 kpl
kananmunia
1/2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
350 g
(1 rs) lihapyöryköitä
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 pkt) mozzarellaa
1 tl
oreganoa tai pizzamaustetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa iso uunivuoka leivinpaperilla.

2

Riko kananmunat kulhoon, lisää vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos uunivuokaan. Asettele lihapullat munakasmassaan. Kypsennä munakasta 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri hyytynyt.

8 kpl
kananmunia
1/2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
350 g
(1 rs) lihapyöryköitä
3

Huuhdo ja puolita tomaatit, revi mozzarella suupaloiksi. Levitä tomaatit ja mozzarella munakkaalle. Ripottele oregano tai pizzamauste pinnalle.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 pkt) mozzarellaa
1 tl
oreganoa tai pizzamaustetta
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.5.2021
|
Muokattu: 27.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

336

1405

23,2 g

8,8 g

8,2 g

1,8 g

1,2 g

22,7 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli