Italialaiset uunibataatit
Italialaiset uunibataatit
Yhteistyössä

Italialaiset uunibataatit

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Paista bataatit uuniperunoiden tapaan ja tarjoa italialaisten tahnojen kanssa. Tämä ruoka sopii vegaaneille, mutta maistuu taatusti sekasyöjillekin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpientä bataattia
2 rkloliiviöljyä

Basilikatahna

1 kplvalkosipulinkynsi
1 ruukku basilikaa
1/2 dlpinjansiemeniä
2 rklsitruunamehua
1 dloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi

2 dllinssejä (vihreitä tai punaisia)
250 gkirsikkatomaatteja
4 kplretiisiä
8 kplvihreää parsaa
4 rklhummusta tai artisokkalevitettä
4 rklbasilikatahnaa
1/2 dlpinjansiemeniä
1 rs rucolaa
(syötäviä kukkia)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Laita vuokaan ja valuta päälle hieman öljyä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

    MääräAinesosa
    4 kplpientä bataattia
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Valmista basilikatahna. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Laita pinjansiemenistä puolet lautaselle odottamaan. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen loppujen pinjansiementen, basilikan lehtien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpinjansiemeniä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 ruukku basilikaa
    2 rklsitruunamehua
    1 dloliiviöljyä
    ripaus rouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlpinjansiemeniä
  3. 3

    Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pilko parsat noin neljän sentin mittaisiksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    8 kplvihreää parsaa
  4. 4

    Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta linssit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Laita tomaatit, retiisit ja parsat vuokaan bataattien kanssa. Lusikoi hummusta ja basilikatahnaa ja ripottele loput pinjansiemenet päälle.

    MääräAinesosa
    2 dllinssejä (vihreitä tai punaisia)
    250 gkirsikkatomaatteja
    4 kplretiisiä
    4 rklbasilikatahnaa
  5. 5

    Tarjoa rucolan kanssa. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

    MääräAinesosa
    (syötäviä kukkia)
    1 rs rucolaa

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.3.2019
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä