Yhteistyössä: Food Market Herkku

60 min

Nappaa talteen!
Paista bataatit uuniperunoiden tapaan ja tarjoa italialaisten tahnojen kanssa. Tämä ruoka sopii vegaaneille, mutta maistuu taatusti sekasyöjillekin.
| 4 kpl | pientä bataattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Basilikatahna | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| 2 dl | linssejä (vihreitä tai punaisia) |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 4 kpl | retiisiä |
| 8 kpl | vihreää parsaa |
| 4 rkl | hummusta tai artisokkalevitettä |
| 4 rkl | basilikatahnaa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 | rs rucolaa |
| (syötäviä kukkia) | |
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Laita vuokaan ja valuta päälle hieman öljyä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Valmista basilikatahna. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Laita pinjansiemenistä puolet lautaselle odottamaan. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen loppujen pinjansiementen, basilikan lehtien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pilko parsat noin neljän sentin mittaisiksi paloiksi.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta linssit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Laita tomaatit, retiisit ja parsat vuokaan bataattien kanssa. Lusikoi hummusta ja basilikatahnaa ja ripottele loput pinjansiemenet päälle.
Tarjoa rucolan kanssa. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Paista bataatit uuniperunoiden tapaan ja tarjoa italialaisten tahnojen kanssa. Tämä ruoka sopii vegaaneille, mutta maistuu taatusti sekasyöjillekin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pientä bataattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Basilikatahna | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| 2 dl | linssejä (vihreitä tai punaisia) |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 4 kpl | retiisiä |
| 8 kpl | vihreää parsaa |
| 4 rkl | hummusta tai artisokkalevitettä |
| 4 rkl | basilikatahnaa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 | rs rucolaa |
| (syötäviä kukkia) | |
Säädä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Laita vuokaan ja valuta päälle hieman öljyä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | pientä bataattia |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmista basilikatahna. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Laita pinjansiemenistä puolet lautaselle odottamaan. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen loppujen pinjansiementen, basilikan lehtien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pilko parsat noin neljän sentin mittaisiksi paloiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | vihreää parsaa |
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta linssit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Laita tomaatit, retiisit ja parsat vuokaan bataattien kanssa. Lusikoi hummusta ja basilikatahnaa ja ripottele loput pinjansiemenet päälle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | linssejä (vihreitä tai punaisia) |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 4 kpl | retiisiä |
| 4 rkl | basilikatahnaa |
Tarjoa rucolan kanssa. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| (syötäviä kukkia) | |
| 1 | rs rucolaa |
651
Energiaa kcal
2724
Energiaa kj
43,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
651
Energiaa kcal
2724
Energiaa kj
43,8 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,5 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
8,8 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli