Italialaiset uunibataatit | Uuniperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Italialaiset uunibataatit

Italialaiset uunibataatit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista bataatit uuniperunoiden tapaan ja tarjoa italialaisten tahnojen kanssa. Tämä ruoka sopii vegaaneille, mutta maistuu taatusti sekasyöjillekin.

Ainekset

4 kpl
pientä bataattia
2 rkl
oliiviöljyä

basilikatahna

1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
1/2 dl
pinjansiemeniä
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

lisäksi

2 dl
linssejä (vihreitä tai punaisia)
250 g
kirsikkatomaatteja
4 kpl
retiisiä
8 kpl
vihreää parsaa
4 rkl
hummusta tai artisokkalevitettä
4 rkl
basilikatahnaa
1/2 dl
pinjansiemeniä
1
rs rucolaa
(syötäviä kukkia)

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Laita vuokaan ja valuta päälle hieman öljyä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.

4 kpl
pientä bataattia
2 rkl
oliiviöljyä
2

Valmista basilikatahna. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Laita pinjansiemenistä puolet lautaselle odottamaan. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen loppujen pinjansiementen, basilikan lehtien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

1/2 dl
pinjansiemeniä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku basilikaa
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
oliiviöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
pinjansiemeniä
3

Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pilko parsat noin neljän sentin mittaisiksi paloiksi.

8 kpl
vihreää parsaa
4

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta linssit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Laita tomaatit, retiisit ja parsat vuokaan bataattien kanssa. Lusikoi hummusta ja basilikatahnaa ja ripottele loput pinjansiemenet päälle.

2 dl
linssejä (vihreitä tai punaisia)
250 g
kirsikkatomaatteja
4 kpl
retiisiä
4 rkl
basilikatahnaa
5

Tarjoa rucolan kanssa. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

(syötäviä kukkia)
1
rs rucolaa
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.3.2019
Muokattu: 14.3.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2724

651

43,8 g

5,3 g

44,5 g

9,8 g

8,8 g

15,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli