Säädä uuni 200 asteeseen. Pese bataatit. Laita vuokaan ja valuta päälle hieman öljyä. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Kokeile kypsyyttä terävällä veitsellä.
Valmista basilikatahna. Paahda 1 dl pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla noin 2 minuuttia. Laita pinjansiemenistä puolet lautaselle odottamaan. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen loppujen pinjansiementen, basilikan lehtien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on tanakan lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä parsoja kolme minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja pilko parsat noin neljän sentin mittaisiksi paloiksi.
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta linssit. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Laita tomaatit, retiisit ja parsat vuokaan bataattien kanssa. Lusikoi hummusta ja basilikatahnaa ja ripottele loput pinjansiemenet päälle.
Tarjoa rucolan kanssa. Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2724
651
43,8 g
5,3 g
44,5 g
9,8 g
8,8 g
15,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli