Italianpata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Italianpata
Play

Italianpata

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas italianpata on helppo tehdä alusta asti itse. Jauhelihasta, spagetista, pakastevihanneksista ja tomaattimurskasta syntyy vartissa valmis ja terveellinen arkiruoka.

Ainekset

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
370 g
(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattisosetta
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
rakettispagettia (täysjyvä)
200 g
(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)

lisäksi

2 dl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla, korkeareunaisella pannulla tai kattilassa.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne pannulle ja anna pehmetä.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3

Lisää tomaattimurska ja -sose, vesi, liemikuutio, spagetti ja herne-maissi-paprika. Anna padan kypsyä noin 5 minuuttia.

2 rkl
Tomaattisosetta
370 g
(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
rakettispagettia (täysjyvä)
200 g
(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)
4

Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

2 dl
Hienonnettua persiljaa
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 30.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2097

501

30,3 g

9,8 g

32,3 g

7,5 g

4,5 g

22,8 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

3 dl Vettä,

2 dl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli