Italianpata

arvosana4/5

(17)arviota
4 Annosta

20 min

Maukas italianpata on helppo tehdä alusta asti itse. Jauhelihasta, spagetista, pakastevihanneksista ja tomaattimurskasta syntyy hetkessä terveellinen arkiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) jauhelihaa
2 rklrypsiöljyä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
370 g(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkltomaattisosetta
3 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
2 dlrakettispagettia (täysjyvä)
200 g(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)

lisäksi

2 dlhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla, korkeareunaisella pannulla tai kattilassa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne pannulle ja paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Lisää tomaattimurska ja -sose, vesi, liemikuutio, spagetti ja herne-maissi-paprika. Anna padan kypsyä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    370 g(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
    2 rkltomaattisosetta
    3 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
    2 dlrakettispagettia (täysjyvä)
    200 g(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)
  4. 4

    Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    2 dlhienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattisosetta, 2 dl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä