Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italianpata

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Maukas italianpata on helppo tehdä alusta asti itse. Jauhelihasta, spagetista, pakastevihanneksista ja tomaattimurskasta syntyy vartissa valmis ja terveellinen arkiruoka.

Ainekset

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
370 g
(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkl
Tomaattisosetta
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
rakettispagettia (täysjyvä)
200 g
(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)

Lisäksi

2 dl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~12
56
/yht. 10 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ruskista jauheliha öljyssä kuumalla, korkeareunaisella pannulla tai kattilassa.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää ne pannulle ja anna pehmetä.

1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3

Lisää tomaattimurska ja -sose, vesi, liemikuutio, spagetti ja herne-maissi-paprika. Anna padan kypsyä noin 5 minuuttia.

2 rkl
Tomaattisosetta
370 g
(1 prk) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 dl
rakettispagettia (täysjyvä)
200 g
(1 ps) herne-maissi-paprikaa (pakaste)
4

Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.

2 dl
Hienonnettua persiljaa
Miltä maistui?(13 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.10.2009
|
Muokattu: 23.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

558

2337

36,0 g

10,5 g

33,0 g

7,8 g

4,8 g

23,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

2 dl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli