Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämainen greippi-broilerisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Ohuita broilerinleikkeitä
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 kpl
Greippiä tai verigreippiä
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1/2 dl
Suolapähkinöitä

Kastike

2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Seesaminsiemeniä
1 tl
Ruokosokeria
1 rkl
Limetinmehua
2 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista broilerinleikkeet nopeasti kypsiksi kuumassa pannussa öljyssä, 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Kääri leikkeet alumiinifolioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista terävällä veitsellä greippien kuori ja uloin valkoinen kerros. Irrota lohkot vielä sisemmistä kalvoista. Huuhtele salaatti. Yhdistä kastikeainekset kulhossa. Jaa lautasille salaattia, greippiä, broilerinleikkeet ja suolapähkinöitä. Lusikoi päälle kastiketta.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1315

18,3 g

2,0 g

9,0 g

8,0 g

2,5 g

26,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Limetinmehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli