Jälkimarinoidut perunat

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Jälkimarinointi on nopea tapa maustaa kypsät perunat todellisiksi herkkupaloiksi. Laita perunat kuumina sitruunaiseen liemeen, odota puoli tuntia ja perunat ovat valmiina tarjolle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita (kiinteä lajike)

Marinadi

1 kplsitruuna
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rkloliiviöljyä
3 rklrypsiöljyä
1 tldijonsinappia
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

2 kplkevätsipulin vartta
1 kplruukku ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita (kiinteä lajike)
  2. 2

    Sekoita marinadi perunoiden kiehuessa. Pese ja raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rkloliiviöljyä
    3 rklrypsiöljyä
    1 tldijonsinappia
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria
  3. 3

    Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois kattilasta. Anna enimmän kosteuden haihtua perunoista ilman kantta.

  4. 4

    Kaada marinadi perunoiden joukkoon, sekoita kevyesti ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  5. 5

    Hienonna kevät- ja ruohosipuli. Sekoita sipulit perunoiden joukkoon ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    2 kplkevätsipulin vartta
    1 kplruukku ruohosipulia

Jos jälkimarinoituja perunoita jää yli, viipaloi niitä uuniruokiin, suolaisiin piirakoihin tai pizzaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä