Jälkimarinoidut perunat
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jälkimarinointi on nopea tapa maustaa kypsät perunat todellisiksi herkkupaloiksi. Laita perunat kuumina sitruunaiseen liemeen, odota puoli tuntia ja perunat ovat valmiina tarjolle.
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | dijonsinappia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
- 1.
Kuori perunat. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
- 2.
Sekoita marinadi perunoiden kiehuessa. Pese ja raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 3.
Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois kattilasta. Anna enimmän kosteuden haihtua perunoista ilman kantta.
- 4.
Kaada marinadi perunoiden joukkoon, sekoita kevyesti ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- 5.
Hienonna kevät- ja ruohosipuli. Sekoita sipulit perunoiden joukkoon ennen tarjoilua.
Jälkimarinoidut perunat
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Jälkimarinointi on nopea tapa maustaa kypsät perunat todellisiksi herkkupaloiksi. Laita perunat kuumina sitruunaiseen liemeen, odota puoli tuntia ja perunat ovat valmiina tarjolle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
Marinadi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | dijonsinappia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Kuori perunat. Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita (kiinteä lajike) - 2
Sekoita marinadi perunoiden kiehuessa. Pese ja raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl oliiviöljyä 3 rkl rypsiöljyä 1 tl dijonsinappia 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria - 3
Keitä perunat kypsiksi ja kaada vesi pois kattilasta. Anna enimmän kosteuden haihtua perunoista ilman kantta.
- 4
Kaada marinadi perunoiden joukkoon, sekoita kevyesti ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
- 5
Hienonna kevät- ja ruohosipuli. Sekoita sipulit perunoiden joukkoon ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 2 kpl kevätsipulin vartta 1 kpl ruukku ruohosipulia
Jos jälkimarinoituja perunoita jää yli, viipaloi niitä uuniruokiin, suolaisiin piirakoihin tai pizzaan.
Ravintosisältö
355
Energiaa kcal
1485
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
355
Energiaa kcal
1485
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























