Jambalaya

Nappaa talteen!
| 300 g | marinoituja broilerinsuikaleita |
| 1 kpl | punainen ja keltainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 200 g | palvikinkkua palana |
| 200 g | kuorittuja katkarapuja |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
- 1.
Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Nosta ne syrjään. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja käytä niitä myös hetken aikaa pannulla. Siirrä ne myös syrjään odottamaan. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä suikaloitu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä kurkuma.Lisää riisi ja kääntele muutama minuutti, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.Kaada joukkoon kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa ja peitä pannu sitten kannella ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja kasvisliemi on imeytynyt riiseihin.Lisää pannulle broileri- ja paprikasuikaleet, kuutioitu palvikinkku, katkaravut sekä herneet. Mausta seos yrteillä ja kuumenna seos höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen.Ruokalehti 0405
Jambalaya
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | marinoituja broilerinsuikaleita |
| 1 kpl | punainen ja keltainen paprika |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 200 g | palvikinkkua palana |
| 200 g | kuorittuja katkarapuja |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
Valmistus
- 1
Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Nosta ne syrjään. Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja käytä niitä myös hetken aikaa pannulla. Siirrä ne myös syrjään odottamaan. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä suikaloitu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä kurkuma.Lisää riisi ja kääntele muutama minuutti, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.Kaada joukkoon kasvisliemi. Anna seoksen kiehahtaa ja peitä pannu sitten kannella ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja kasvisliemi on imeytynyt riiseihin.Lisää pannulle broileri- ja paprikasuikaleet, kuutioitu palvikinkku, katkaravut sekä herneet. Mausta seos yrteillä ja kuumenna seos höyryävän kuumaksi samalla sekoittaen.Ruokalehti 0405
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












