Järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsarieskojen valmistus sujuu nopeasti ilman vaivausta ja kohotusta. Nämä maukkaat rieskat maistuvat niin väli- kuin iltapalana. Nauti rieskat lämpimänä herkullisten täytteiden kanssa.
| 5 dl | vettä |
| 100 g | (1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 3 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita muusijauhe haarukkavatkaimella tasaisesti veteen. Anna jäähtyä.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit.
- 3.
Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Tarvitset 2 desilitraa raastetta.
- 4.
Kun muusi on jäähtynyt, sekoita siihen jauhot, hiutaleet, öljy ja kesäkurpitsaraaste.
- 5.
Lusikoi kummallekin pellille 4 samankokoista taikinakekoa. Taputtele ne jauhojen avulla käsin noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
- 6.
Laita toinen pelti uunin alatasolle ja toinen keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita.
Järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat
Kesäkurpitsarieskojen valmistus sujuu nopeasti ilman vaivausta ja kohotusta. Nämä maukkaat rieskat maistuvat niin väli- kuin iltapalana. Nauti rieskat lämpimänä herkullisten täytteiden kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 100 g | (1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 3 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita muusijauhe haarukkavatkaimella tasaisesti veteen. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 100 g (1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit.
- 3
Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Tarvitset 2 desilitraa raastetta.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni kesäkurpitsa - 4
Kun muusi on jäähtynyt, sekoita siihen jauhot, hiutaleet, öljy ja kesäkurpitsaraaste.
Määrä Ainesosa 3 dl hiivaleipäjauhoja 1/2 dl kaurahiutaleita 1 rkl rypsiöljyä - 5
Lusikoi kummallekin pellille 4 samankokoista taikinakekoa. Taputtele ne jauhojen avulla käsin noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.
- 6
Laita toinen pelti uunin alatasolle ja toinen keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita.
Ravintosisältö
148
Energiaa kcal
618
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
618
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























