Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Kesäkurpitsarieskojen valmistus sujuu nopeasti ilman vaivausta ja kohotusta. Nämä maukkaat rieskat maistuvat niin väli- kuin iltapalana. Nauti rieskat lämpimänä herkullisten täytteiden kanssa.

Ainekset

5 dl
vettä
100 g
(1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta
1 kpl
pieni kesäkurpitsa
3 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita muusijauhe haarukkavatkaimella tasaisesti veteen. Anna jäähtyä.

5 dl
vettä
100 g
(1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta
2

Kuumenna uuni 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit.

3

Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Tarvitset 2 desilitraa raastetta.

1 kpl
pieni kesäkurpitsa
4

Kun muusi on jäähtynyt, sekoita siihen jauhot, hiutaleet, öljy ja kesäkurpitsaraaste.

3 dl
hiivaleipäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
rypsiöljyä
5

Lusikoi kummallekin pellille 4 samankokoista taikinakekoa. Taputtele ne jauhojen avulla käsin noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

6

Laita toinen pelti uunin alatasolle ja toinen keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita.

Miltä maistui?
Resepti:
Jenni S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

618

3,0 g

0,4 g

24,5 g

1,5 g

2,3 g

4,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli