Järkkyhyvät kesäkurpitsarieskat

Arvostele resepti
8 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kesäkurpitsarieskojen valmistus sujuu nopeasti ilman vaivausta ja kohotusta. Nämä maukkaat rieskat maistuvat niin väli- kuin iltapalana. Nauti rieskat lämpimänä herkullisten täytteiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
100 g(1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta
1 kplpieni kesäkurpitsa
3 dlhiivaleipäjauhoja
1/2 dlkaurahiutaleita
1 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita muusijauhe haarukkavatkaimella tasaisesti veteen. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    100 g(1 ps) maidotonta perunamuusijauhetta
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit.

  3. 3

    Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä. Tarvitset 2 desilitraa raastetta.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni kesäkurpitsa
  4. 4

    Kun muusi on jäähtynyt, sekoita siihen jauhot, hiutaleet, öljy ja kesäkurpitsaraaste.

    MääräAinesosa
    3 dlhiivaleipäjauhoja
    1/2 dlkaurahiutaleita
    1 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Lusikoi kummallekin pellille 4 samankokoista taikinakekoa. Taputtele ne jauhojen avulla käsin noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

  6. 6

    Laita toinen pelti uunin alatasolle ja toinen keskitasolle ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat kullanruskeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Jenni S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä