Jauheliha-linssigratiini

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tacomauste ja texmex-juusto tuovat uutta twistiä jauhelihagratiiniin. Voit valmistaa ruoan myös annosvuokiin. Gratiini maistuu ihanalta rapeiden maissilastujen kaverina!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
400 gjauhelihaa
1 rklöljyä
28 g(1 ps) taco-mausteseosta
400 gtomaattimurskaa
2 rkltomaattisosetta
1 1/2 dlpunaisia linssejä
2 dlvettä
150 gtexmex-juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Lisää tacomauste, tomaattimurska ja -sose.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 rklöljyä
    28 g(1 ps) taco-mausteseosta
    400 gtomaattimurskaa
    2 rkltomaattisosetta
  3. 3

    Huuhdo linssit kylmällä vedellä, valuta ja lisää veden kanssa jauhelihaseokseen. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpunaisia linssejä
    2 dlvettä
  4. 4

    Nostele jauheliha-linssiseos uunivuokaan tai annosvuokiin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi maissilastujen, salaatin ja maissin kera.

    MääräAinesosa
    150 gtexmex-juustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 28 g (1 ps) taco-mausteseosta, 2 rkl Tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä