Paista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää tacomauste, tomaattimurska ja -sose. Huuhdo linssit kylmällä vedellä, valuta ja lisää veden kanssa jauhelihaseokseen. Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Nostele jauheliha-linssiseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle kunnon kerros juustoraastetta. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi maissilastujen, salaatin ja maissin kera.
Vinkki: Voit valmistaa ruoan myös annosvuokiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
394
1650
25,5 g
9,5 g
14,5 g
1,0 g
3,3 g
24,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 pussi (28 g) taco-maustesosta,
2 rkl Tomaattisosetta,
2 dl Vettä,
150 g Texmex-juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli