Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen pähkinä-porkkanaleipä

Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Piimää
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Siirappia
2 tl
Piparkakkumaustetta
2 dl
Saksan- tai hasselpähkinärouhetta
2 1/2 dl
Porkkanaraastetta
12 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Ruisjauhoja
3/4 dl
Öljyä

Koristeluun

Unikonsiemeniä

Voiteluun

Siirappia ja vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola, siirappi, piparkakkumauste, pähkinärouhe ja porkkanaraaste. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuutin ajan. Vaivaa taikinasta pois ilmakuplat ja jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele osat pyöreiksi limpuiksi ja nosta limput leivinpaperin päälle uunipellille. Anna leipien kohota peitettynä vielä noin 15 minuutin ajan, pistele haarukalla leipien pintaan reikiä ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista leipiä 175 asteessa 40-50 minuuttia ja voitele lämpimänä siirappivedellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.