Juhlava lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juhlava lihapata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
Karjalanpaistilihaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
4 - 6 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 kpl
Porkkanaa
115 g
Kokonaisia säilykeherkkusieniä
3 3/4 dl
Punaviiniä
3 dl
Vahvaa lihalientä
1 tl
Suolaa
Mustapippurirouhetta
1 tl
Timjamia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 5.12.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.