Juhlava lihapata

Nappaa talteen!
| 600 g | karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 - 6 kpl | pientä sipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 115 g | kokonaisia säilykeherkkusieniä |
| 3 3/4 dl | punaviiniä |
| 3 dl | vahvaa lihalientä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippurirouhetta | |
| 1 tl | timjamia |
- 1.
Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.
Juhlava lihapata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | karjalanpaistilihaa |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 - 6 kpl | pientä sipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 115 g | kokonaisia säilykeherkkusieniä |
| 3 3/4 dl | punaviiniä |
| 3 dl | vahvaa lihalientä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippurirouhetta | |
| 1 tl | timjamia |
Valmistus
- 1
Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












