Juhlava lihapata - Yhteishyvä

Juhlava lihapata

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Karjalanpaistilihaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Öljyä
4 - 6 kpl
Pientä sipulia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 kpl
Porkkanaa
115 g
Kokonaisia säilykeherkkusieniä
3 3/4 dl
Punaviiniä
3 dl
Vahvaa lihalientä
1 tl
Suolaa
Mustapippurirouhetta
1 tl
Timjamia

Näin teet

1

Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 5.12.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa