Juhlava lihapata

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkarjalanpaistilihaa
2 rklvehnäjauhoja
2 rklöljyä
4 - 6 kplpientä sipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kplporkkanaa
115 gkokonaisia säilykeherkkusieniä
3 3/4 dlpunaviiniä
3 dlvahvaa lihalientä
1 tlsuolaa
mustapippurirouhetta
1 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Kääntele lihapalat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan. Puhdista pannu ja paista kuoritut ja lohkotut sipulit sekä hienonnettu valkosipuli öljyssä. Lisää pataan. Ruskista kuoritut ja paloitellut porkkanat valutettujen herkkusienten kanssa pannulla ja kaada pataan. Lisää pataan viini, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta uunissa 150 °C:ssa noin 1,5-2 tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä