Juustoinen jauhelihakeitto

arvosana5/5

(12)arviota
6 Annosta

30 min

Perinteinen jauhelihakeitto saa lisää makua ja täyteläisyyttä sulatejuustosta. Mausta keitto tomaattisoseella ja tuoreella persiljalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplsipuli
3 kplporkkana
7 kplperunaa
200 gpala lanttua
1 rklöljyä
1 1/2 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
75 g(3 rkl) tomaattisosetta
200 g(1 pkt) sulatejuustoa

Pinnalle

1/2 kplruukkua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Pese, kuori ja paloittele juurekset.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplporkkana
    7 kplperunaa
    200 gpala lanttua
    400 gjauhelihaa
  2. 2

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ja anna pehmentyä.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 rklöljyä
  3. 3

    Kiehauta kattilassa vesi ja liemikuutiot. Lisää juurekset, jauhelihaseos ja tomaattisose. Keitä 10 minuuttia. Lusikoi joukkoon sulatejuusto ja anna kiehua, kunnes juusto sulaa. Lisää hienonnettu persilja.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    75 g(3 rkl) tomaattisosetta
    200 g(1 pkt) sulatejuustoa
    1/2 kplruukkua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä