Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen kesäkurpitsapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Korvaa pasta kesäkurpitsalla! Lisukkeena on kermasta, juustosta ja pestosta tehtyä kastiketta.

Ainekset

1 1/2 kg
Kesäkurpitsaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruunan kuori
2 1/2 dl
(1 prk) juusto-ruokakermaa
100 g
(2 dl) emmental- tai parmesaaniraastetta
2 rkl
Pestokastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.

1 1/2 kg
Kesäkurpitsaa
2

Raasta valkosipulinkynnet ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, juustoraaste ja pestokastike.

1 kpl
Sitruunan kuori
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Pestokastiketta
100 g
(2 dl) emmental- tai parmesaaniraastetta
2 1/2 dl
(1 prk) juusto-ruokakermaa
3

Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa nestettä ja ne hieman pehmenevät. Lisää valkosipulin ja sitruunan kuoriraasteet sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 6.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

273

1140

19,0 g

9,8 g

12,5 g

12,0 g

2,8 g

9,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli