Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.
Raasta valkosipulinkynnet ja pestyn sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, parmesaaniraaste ja pestokastike.
Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nestettä ja hieman pehmenevät. Lisää valkosipulin ja sitruunan kuoriraasteet sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
454
109
5,5 g
0,8 g
10,5 g
10,5 g
2,8 g
2,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Sitruunan kuori,
2 dl Parmesaaniraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli