Juustoinen kesäkurpitsapasta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Juustoinen kesäkurpitsapasta pyöritellään täyteläisessä parmesaanijuustolla ja pestolla maustetussa kastikkeessa. Pastan virkaa toimittavat ohuet kesäkurpitsasuikaleet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgkesäkurpitsaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
2 1/2 dljuusto-ruokakermaa
70 gparmesaaniraastetta
2 rklvihreää pestoa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat. Vedä kesäkurpitsoista juustohöylällä painaen mahdollisimman paksuja ja pitkiä viipaleita. Leikkaa viipaleet pinoissa ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgkesäkurpitsaa
  2. 2

    Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kerma, juustoraaste ja pestokastike.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
    2 1/2 dljuusto-ruokakermaa
    70 gparmesaaniraastetta
    2 rklvihreää pestoa
  3. 3

    Paahda kesäkurpitsasuikaleita kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa nestettä ja ne hieman pehmenevät. Lisää valkosipuli ja sitruunankuori sekä juustokastike. Sekoita ainekset ja kuumenna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
25.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä