Juustoinen viikunapiiras

Arvostele resepti
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Tee juustopiirakan täyte näppärästi juustokermasta ja lado päälle makoisia viikunoita, niin pöydässäsi on pian kauden kaunein ja maukkain suolainen piiras.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gmargariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 dlgrahamjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna

Täyte

220 gviikunoita
2 1/2 dljuustokermaa
200 g(1 prk) kermaviiliä
3 kplkananmunaa
4 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Nypi pehmeä rasva sekä vehnä- ja grahamjauhot murumaiseksi. Lisää suola ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (Ø 20 cm) margariinilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlgrahamjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Esipaista piiraspohjaa uunin alaosassa 15 minuuttia.

  3. 3

    Halkaise viikunat. Yhdistä kulhossa kerma, kermaviili ja kananmunat. Hienonna timjami ja lisää se kermaseokseen. Mausta suolalla ja sekoita.

    MääräAinesosa
    220 gviikunoita
    2 1/2 dljuustokermaa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    3 kplkananmunaa
    4 rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Levitä kermaseos esipaistetulle pohjalle ja laita viikunat pinnalle. Paista 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 220 g viikunoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
11.8.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä