Juustoinen viikunapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen viikunapiiras

Juustoinen viikunapiiras

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Tee juustopiirakan täyte näppärästi juustokermasta ja lado päälle makoisia viikunoita, niin pöydässäsi on pian kauden kaunein ja maukkain suolainen piiras.

Ainekset

pohja

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

täyte

220 g
viikunoita
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
200 g
(1 prk) kermaviiliä
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi pehmeä rasva sekä vehnä- ja grahamjauhot murumaiseksi. Lisää suola ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (Ø 20 cm) margariinilla tai vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin tunniksi.

150 g
margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 dl
grahamjauhoja
1 kpl
kananmuna
2

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Esipaista piiraspohjaa uunin alaosassa 15 minuuttia.

3

Halkaise viikunat. Yhdistä kulhossa kerma, kermaviili ja kananmunat. Hienonna timjami ja lisää se kermaseokseen. Mausta suolalla ja sekoita.

220 g
viikunoita
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 1/2 dl
(1 prk) juustokermaa
3 kpl
kananmunaa
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
4

Levitä kermaseos esipaistetulle pohjalle ja laita viikunat pinnalle. Paista 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2114

505

34,5 g

15,5 g

32,8 g

16,8 g

3,8 g

14,8 g

0,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli