Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike

Nappaa talteen!
Tästä värikkäästä salaatista saat kätevästi päivän C-vitamiinit. Kaupan päälle tulee hyvää kasviproteiinia sekä koko joukko kivennäisaineita.
| 2 dl | kvinoa |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1/4 kpl | punakaalia |
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | (ruukku) tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Cashewkastike | |
|---|---|
| 2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 | appelsiinin mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Aloita liottamalla kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja laita teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, 1 dl vettä, mehu ja suola. Soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
- 2.
Huuhtele ja siivilöi kvinoa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia.
- 3.
Valuta kvinoa hyvin siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.
- 4.
Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista 1 appelsiinin mehu joukkoon. Hienonna tilli ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita kvinoa joukkoon.
Kaali-appelsiinikvinoa ja cashewkastike
Tästä värikkäästä salaatista saat kätevästi päivän C-vitamiinit. Kaupan päälle tulee hyvää kasviproteiinia sekä koko joukko kivennäisaineita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kvinoa |
| 5 dl | vettä |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | fenkolinsiemeniä |
| 1/4 kpl | punakaalia |
| 4 kpl | appelsiinia |
| 1 kpl | (ruukku) tilliä |
| 1/2 tl | suolaa |
Cashewkastike | |
| 2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 | appelsiinin mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Aloita liottamalla kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja laita teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, 1 dl vettä, mehu ja suola. Soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
Määrä Ainesosa 2 dl cashewpähkinöitä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl vettä 1/2 appelsiinin mehu 1/2 tl suolaa - 2
Huuhtele ja siivilöi kvinoa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl kvinoa 5 dl vettä - 3
Valuta kvinoa hyvin siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl öljyä 1 tl fenkolinsiemeniä - 4
Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista 1 appelsiinin mehu joukkoon. Hienonna tilli ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita kvinoa joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl punakaalia 4 kpl appelsiinia 1 kpl (ruukku) tilliä 1/2 tl suolaa
Vinkki: Lisää kvinoasalaattiin kypsää kanaa, tofua, papuja tai savulohta.
Ravintosisältö
412
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
412
Energiaa kcal
1726
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 1 tl Fenkolinsiemeniä, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Vettä, Appelsiinin mehu, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























