Aloita liottamalla kastikkeen pähkinöitä vedessä 2 tuntia. Valuta pähkinät ja laita teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, 1 dl vettä, mehu ja suola. Soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
Huuhtele ja siivilöi kvinoa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kvinoa ja keitä 5 minuuttia. Siirrä pois levyltä ja anna kvinoan turvota kannen alla 30 minuuttia.
Valuta kvinoa hyvin siivilässä. Kuumenna öljy pannulla. Paista kvinoaa ja fenkolinsiemeniä 5 minuuttia.
Suikaloi kaali. Kuori ja paloittele 3 appelsiinia. Yhdistä kaalit ja appelsiinit ja purista 1 appelsiinin mehu joukkoon. Hienonna tilli ja mausta salaatti sillä ja suolalla. Sekoita kvinoa joukkoon.
Vinkki: Lisää kvinoasalaattiin kypsää kanaa, tofua, papuja tai savulohta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
412
1726
23,0 g
3,0 g
37,5 g
15,8 g
6,8 g
10,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
5 dl Vettä,
1 tl Fenkolinsiemeniä,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
Appelsiinin mehu,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli