Kaali-fetapiirakka
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä piirakassa yhdistyvät kolme suosikkia: feta-, kaali- ja lihapiirakka. Nauti ruokaisa peltipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.
| 1200 g | (2 pkt) lehtitaikinalevyjä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 1/4 kg | suippokaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 400 g | (2 pkt) fetajuustoa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.
- 3.
Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.
- 4.
Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Kaali-fetapiirakka
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Tässä piirakassa yhdistyvät kolme suosikkia: feta-, kaali- ja lihapiirakka. Nauti ruokaisa peltipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1200 g | (2 pkt) lehtitaikinalevyjä |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 1/4 kg | suippokaalia |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | lihafondia |
| 2 tl | oreganoa |
| 1 tl | timjamia |
| 2 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 400 g | (2 pkt) fetajuustoa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.
Määrä Ainesosa 1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä 1 1/4 kg suippokaalia 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl lihafondia 1/2 dl vettä 1 tl timjamia 2 tl oreganoa 2 rkl siirappia 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 400 g (2 pkt) fetajuustoa
2Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.
3Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.
4Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 2 rkl seesaminsiemeniä
Vinkki: Voit pakastaa piirakan annospaloina tai levynä.
Ravintosisältö
279
Energiaa kcal
1168
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,1 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
279
Energiaa kcal
1168
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,1 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
15,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä, 1 rkl lihafondia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































