
Kaali-fetapiirakka
Ainekset
Lisäksi
Valmistus

Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.
Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.
Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Vinkki: Voit pakastaa piirakan annospaloina tai levynä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
282
1178
20,3 g
8,8 g
8,1 g
7,8 g
3,3 g
15,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä,
1 rkl lihafondia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli