Kaali-fetapiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Tässä piirakassa yhdistyvät kolme suosikkia: feta-, kaali- ja lihapiirakka. Nauti ruokaisa peltipiirakka hieman jäähtyneenä raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
1200 g(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 1/4 kgsuippokaalia
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1/2 dlvettä
1 rkllihafondia
2 tloreganoa
1 tltimjamia
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
400 g(2 pkt) fetajuustoa

Lisäksi

1 kplkananmuna
2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Kaali-fetapiirakka vaihe 1
    1

    Ota taikinat ja jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia etukäteen. Hienonna kaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaalia ja sipuleita öljyssä isolla pannulla, kunnes ne pehmenevät. Lisää vesi, fondi ja yrtit. Hauduta kunnes neste haihtuu. Lisää siirappi ja kaada seos kulhoon. Ruskista jauheliha tai kaurajauhis öljyssä pannulla. Sekoita se kaaliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Murenna feta ja lisää täytteeseen.

    MääräAinesosa
    1200 g(2 pkt) lehtitaikinalevyjä
    1 1/4 kgsuippokaalia
    2 kplsipulia
    4 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
    1 rkllihafondia
    1/2 dlvettä
    1 tltimjamia
    2 tloreganoa
    2 rklsiirappia
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    400 g(2 pkt) fetajuustoa
  2. Kaali-fetapiirakka vaihe 2
    2

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi ja vedä leivinpapereineen pellille. Kauli toinen taikinalevy hieman pohjaa pienemmäksi kanneksi.

  3. Kaali-fetapiirakka vaihe 3
    3

    Levitä täyte piirakkapohjalle niin, että reunoista jää pari senttiä ilman täytettä. Painele täyte käsin tiiviimmäksi. Laita kansilevy täytteen päälle. Käännä pohjataikinan reunat kannen päälle ja nipistä hyvin kiinni.

  4. Kaali-fetapiirakka vaihe 4
    4

    Voitele piirakan pinta kananmunalla, johon on sekoitettu 1 tl vettä. Tee kanteen viiltoja veitsellä tai pistele se haarukalla. Ripottele siemenet pinnalle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    2 rklseesaminsiemeniä

Vinkki: Voit pakastaa piirakan annospaloina tai levynä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1200 g (2 pkt) lehtitaikinalevyjä, 1 rkl lihafondia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä