Kaali-jauhelihapata - Yhteishyvä

Kaali-jauhelihapata

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Varhaissipulia varsineen
1 rkl
Öljyä
700 g
Varhaiskaalia
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
2 dl
Kermaa

Näin teet

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma. Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa