Kaali-jauhelihapata

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Arkiruoaksi sopiva helppo ja nopea kaali-jauhelihapata valmistuu käden käänteessä!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
2 kplvarhaissipulia varsineen
1 rklöljyä
700 gvarhaiskaalia
1 tlmeiramia
1 tlsuolaa
valkopippuria
2 dlkermaa

Valmistus

  1. 1

    Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma. Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

  2. 2

    Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma.

    MääräAinesosa
    700 gvarhaiskaalia
    1 tlmeiramia
    1 tlsuolaa
    2 dlkermaa
  3. 3

    Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä