Kaali-jauhelihapata
15 min

Nappaa talteen!
Arkiruoaksi sopiva helppo ja nopea kaali-jauhelihapata valmistuu käden käänteessä!
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 rkl | öljyä |
| 700 g | varhaiskaalia |
| 1 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
| valkopippuria | |
| 2 dl | kermaa |
- 1.
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma. Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.
- 2.
Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma.
- 3.
Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.
Arkiruoaksi sopiva helppo ja nopea kaali-jauhelihapata valmistuu käden käänteessä!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 1 rkl | öljyä |
| 700 g | varhaiskaalia |
| 1 tl | meiramia |
| 1 tl | suolaa |
| valkopippuria | |
| 2 dl | kermaa |
Valmistus
- 1
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma. Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.
- 2
Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma.
Määrä Ainesosa 700 g varhaiskaalia 1 tl meiramia 1 tl suolaa 2 dl kermaa - 3
Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












