Kaali-jauhelihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaali-jauhelihapata

Kaali-jauhelihapata

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Arkiruoaksi sopiva helppo ja nopea kaali-jauhelihapata valmistuu käden käänteessä!

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
2 kpl
Varhaissipulia varsineen
1 rkl
Öljyä
700 g
Varhaiskaalia
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
Valkopippuria
2 dl
Kermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuori ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne pehmenevät. Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma. Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

2

Huuhtele kaali ja suikaloi se hienoksi. Lisää kaali jauhelihaseokseen ja kypsennä keskilämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaali pehmenee. Lisää meirami, suola ja kerma.

700 g
Varhaiskaalia
1 tl
Meiramia
1 tl
Suolaa
2 dl
Kermaa
3

Hauduta kannen alla, keskilämmöllä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.6.2012
Muokattu: 30.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.