Kaali-mustaherukkasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkaalia
sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kplappelsiini
1 kplpunasipuli
2 dlpakastemustaherukoita
1 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Suikaloi kaali ohuen ohueksi ja nosta kulhoon. Ripottele joukkoon mausteet ja hakkaa kaalia perunanuijalla hetki, jotta kaali mehustuu. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Paloittele lohkot. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Lisää appelsiinit ja punasipuli sulaneiden mustaherukoiden kanssa kaalin joukkoon. Mausta salaatti sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sokeria, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025