Kaali-riisipata - Yhteishyvä

Kaali-riisipata

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1 tl
Jeeraa eli juustokuminaa
1/2 tl
Punaista chilirouhetta
7 dl
Vettä
1 1/2 kpl
Kasvisliemikuutiota
3 1/2 dl
Basmatiriisiä
200 g
(pakaste)kukkakaalia
200 g
(pakaste)parsakaalia

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät mausteet pala. Lisää vesi, liemikuutiot ja riisi, sekoita. Lisää kaalit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia. Maista, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa halutessasi lihan tai broilerin lisäkkeenä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa