Kaali-riisipata

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
| 1/2 tl | punaista chilirouhetta |
| 7 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 1/2 dl | basmatiriisiä |
| 200 g | (pakaste)kukkakaalia |
| 200 g | (pakaste)parsakaalia |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät mausteet pala. Lisää vesi, liemikuutiot ja riisi, sekoita. Lisää kaalit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia. Maista, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa halutessasi lihan tai broilerin lisäkkeenä.
Kaali-riisipata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
| 1/2 tl | punaista chilirouhetta |
| 7 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 3 1/2 dl | basmatiriisiä |
| 200 g | (pakaste)kukkakaalia |
| 200 g | (pakaste)parsakaalia |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät mausteet pala. Lisää vesi, liemikuutiot ja riisi, sekoita. Lisää kaalit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia. Maista, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa halutessasi lihan tai broilerin lisäkkeenä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























