Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaalikeitto

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokeile kaalikeittoa jauhelihalla ja juureksilla rikastettuna. Tomaattisose tuo laakerinlehdillä ja maustepippureilla maustettuun keittoon hyvää hapokkuutta.

Ainekset

400 g
Valkokaalia
200 g
lanttua
4 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
400 g
Jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattisosetta
1 1/2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2 kpl
liemikuutioita
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pilko kaali ja kuori ja paloittele lanttu, perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.

400 g
Valkokaalia
200 g
lanttua
4 kpl
perunaa
2 kpl
Porkkanaa
2

Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää tomaattisose ja paista vielä hetki.

400 g
Jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
Tomaattisosetta
3

Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää kaali ja juurekset, jauheliha ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

1 1/2 l
Vettä
2 kpl
liemikuutioita
2 kpl
Laakerinlehteä
6 kpl
Maustepippuria
1 tl
Suolaa
4

Tarkista keiton maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 23.9.2013
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

323

1350

16,3 g

4,5 g

17,3 g

7,5 g

4,0 g

24,3 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Tomaattisosetta,

1 tl Suolaa,

2 kpl Laakerinlehteä,

6 kpl Maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli