Kaalikeitto
45 min

Nappaa talteen!
Kokeile kaalikeittoa jauhelihalla ja juureksilla rikastettuna. Tomaattisose tuo laakerinlehdillä ja maustepippureilla maustettuun keittoon hyvää hapokkuutta.
| 400 g | valkokaalia |
| 200 g | lanttua |
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | liemikuutioita |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
- 1.
Pilko kaali ja kuori ja paloittele lanttu, perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
- 2.
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää tomaattisose ja paista vielä hetki.
- 3.
Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää kaali ja juurekset, jauheliha ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- 4.
Tarkista keiton maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Kokeile kaalikeittoa jauhelihalla ja juureksilla rikastettuna. Tomaattisose tuo laakerinlehdillä ja maustepippureilla maustettuun keittoon hyvää hapokkuutta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | valkokaalia |
| 200 g | lanttua |
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tomaattisosetta |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | liemikuutioita |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | (ruukku) persiljaa |
Valmistus
- 1
Pilko kaali ja kuori ja paloittele lanttu, perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.
Määrä Ainesosa 400 g valkokaalia 200 g lanttua 4 kpl perunaa 2 kpl porkkanaa - 2
Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää tomaattisose ja paista vielä hetki.
Määrä Ainesosa 400 g jauhelihaa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl tomaattisosetta - 3
Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää kaali ja juurekset, jauheliha ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 2 kpl liemikuutioita 2 kpl laakerinlehteä 6 kpl maustepippuria 1 tl suolaa - 4
Tarkista keiton maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Määrä Ainesosa 1 kpl (ruukku) persiljaa
Ravintosisältö
323
Energiaa kcal
1349
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
323
Energiaa kcal
1349
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
24,3 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Suolaa, 2 kpl Laakerinlehteä, 6 kpl Maustepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























