Kaalikeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min

Kokeile kaalikeittoa jauhelihalla ja juureksilla rikastettuna. Tomaattisose tuo laakerinlehdillä ja maustepippureilla maustettuun keittoon hyvää hapokkuutta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvalkokaalia
200 glanttua
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
400 gjauhelihaa
2 rklrypsiöljyä
1 rkltomaattisosetta
1 1/2 lvettä
1 tlsuolaa
2 kplliemikuutioita
2 kpllaakerinlehteä
6 kplmaustepippuria
1 kpl(ruukku) persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Pilko kaali ja kuori ja paloittele lanttu, perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi.

    MääräAinesosa
    400 gvalkokaalia
    200 glanttua
    4 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää tomaattisose ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rkltomaattisosetta
  3. 3

    Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa. Lisää kaali ja juurekset, jauheliha ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    2 kplliemikuutioita
    2 kpllaakerinlehteä
    6 kplmaustepippuria
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Tarkista keiton maku. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(ruukku) persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Suolaa, 2 kpl Laakerinlehteä, 6 kpl Maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä