Valuta kalajauhelihasta irronnut neste ja kumoa massa kulhoon. Lisää munat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin turpoamaan 15 minuutiksi.
Viipaloi tomaatit. Suikaloi kurkku pitkittäin juustohöylällä. Viipaloi halloumi ja grillaa öljytyn grillialustan päällä tai paista öljyssä pannulla.
Jaa kalamureketaikina neljään osaan. Muotoile massa paksuhkoiksi pihveiksi. Grillaa pihvit öljytyn grillialustan päällä tai kypsennä keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit varoen. Grillaa tai paahda ruisleivät tai sämpylät.
Kokoa hampurilaiset. Laita pohjalle salaatinlehdet ja levitä päälle majoneesia. Lado päälle kalapihvit, halloumi- ja tomaattiviipaleet ja kurkkusuikaleita. Aseta kannet päälle ja tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää burgereihin valmiita kalapihvejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
556
2328
37,5 g
10,0 g
17,0 g
2,8 g
2,8 g
36,0 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli