Kala-halloumiburgeri | Hampurilaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kala-halloumiburgeri
Play

Kala-halloumiburgeri

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa komea kalahampurilainen paahdetusta ruisleivästä, kalapihveistä ja suolaisesta halloumijuustosta. Pyöräytä mehevät kalapihvit kalajauhelihasta tai käytä valmiita kalapihvejä, sipaise leiville kurkkumajoneesia ja tarjoa heti.

Ainekset

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä
1 - 2 kpl
tomaattia
1/4 kpl
kurkkua
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
4 kpl
ruispalaleipää tai hampurilaissämpylää
4 - 8
salaatinlehteä
1 dl
kurkkumajoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta kalajauhelihasta irronnut neste ja kumoa massa kulhoon. Lisää munat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin turpoamaan 15 minuutiksi.

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
korppujauhoja
1/2 dl
juustoraastetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Viipaloi tomaatit. Suikaloi kurkku pitkittäin juustohöylällä. Viipaloi halloumi ja grillaa öljytyn grillialustan päällä tai paista öljyssä pannulla.

1 - 2 kpl
tomaattia
1/4 kpl
kurkkua
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
3

Jaa kalamureketaikina neljään osaan. Muotoile massa paksuhkoiksi pihveiksi. Grillaa pihvit öljytyn grillialustan päällä tai kypsennä keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit varoen. Grillaa tai paahda ruisleivät tai sämpylät.

4 kpl
ruispalaleipää tai hampurilaissämpylää
4

Kokoa hampurilaiset. Laita pohjalle salaatinlehdet ja levitä päälle majoneesia. Lado päälle kalapihvit, halloumi- ja tomaattiviipaleet ja kurkkusuikaleita. Aseta kannet päälle ja tarjoa heti.

4 - 8
salaatinlehteä
1 dl
kurkkumajoneesia

Vinkki: Voit käyttää burgereihin valmiita kalapihvejä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2019
Muokattu: 5.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2519

602

40,3 g

10,0 g

17,3 g

3,0 g

2,8 g

40,8 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli