Kala-halloumiburgeri
60 min

Nappaa talteen!
Kokoa komea kalahampurilainen paahdetusta ruisleivästä, kalapihveistä ja suolaisesta halloumijuustosta. Pyöräytä mehevät kalapihvit kalajauhelihasta tai käytä valmiita kalapihvejä, sipaise leiville kurkkumajoneesia ja tarjoa heti.
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | (1/2 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 - 2 kpl | tomaattia |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 4 kpl | ruispalaleipää tai hampurilaissämpylää |
| 4 - 8 | salaatinlehteä |
| 1 dl | kurkkumajoneesia |
- 1.
Valuta kalajauhelihasta irronnut neste ja kumoa massa kulhoon. Lisää munat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin turpoamaan 15 minuutiksi.
- 2.
Viipaloi tomaatit. Suikaloi kurkku pitkittäin juustohöylällä. Viipaloi halloumi ja grillaa öljytyn grillialustan päällä tai paista öljyssä pannulla.
- 3.
Jaa kalamureketaikina neljään osaan. Muotoile massa paksuhkoiksi pihveiksi. Grillaa pihvit öljytyn grillialustan päällä tai kypsennä keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit varoen. Grillaa tai paahda ruisleivät tai sämpylät.
- 4.
Kokoa hampurilaiset. Laita pohjalle salaatinlehdet ja levitä päälle majoneesia. Lado päälle kalapihvit, halloumi- ja tomaattiviipaleet ja kurkkusuikaleita. Aseta kannet päälle ja tarjoa heti.
Kala-halloumiburgeri
Kokoa komea kalahampurilainen paahdetusta ruisleivästä, kalapihveistä ja suolaisesta halloumijuustosta. Pyöräytä mehevät kalapihvit kalajauhelihasta tai käytä valmiita kalapihvejä, sipaise leiville kurkkumajoneesia ja tarjoa heti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 25 g | (1/2 dl) juustoraastetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 - 2 kpl | tomaattia |
| 1/4 kpl | kurkkua |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 4 kpl | ruispalaleipää tai hampurilaissämpylää |
| 4 - 8 | salaatinlehteä |
| 1 dl | kurkkumajoneesia |
Valmistus
- 1
Valuta kalajauhelihasta irronnut neste ja kumoa massa kulhoon. Lisää munat, korppujauhot, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin turpoamaan 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kalajauhelihaa 2 kpl kananmunaa 1/2 dl korppujauhoja 25 g (1/2 dl) juustoraastetta 1 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Viipaloi tomaatit. Suikaloi kurkku pitkittäin juustohöylällä. Viipaloi halloumi ja grillaa öljytyn grillialustan päällä tai paista öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl tomaattia 1/4 kpl kurkkua 200 g (1 pkt) halloumijuustoa - 3
Jaa kalamureketaikina neljään osaan. Muotoile massa paksuhkoiksi pihveiksi. Grillaa pihvit öljytyn grillialustan päällä tai kypsennä keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit varoen. Grillaa tai paahda ruisleivät tai sämpylät.
Määrä Ainesosa 4 kpl ruispalaleipää tai hampurilaissämpylää - 4
Kokoa hampurilaiset. Laita pohjalle salaatinlehdet ja levitä päälle majoneesia. Lado päälle kalapihvit, halloumi- ja tomaattiviipaleet ja kurkkusuikaleita. Aseta kannet päälle ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 4 - 8 salaatinlehteä 1 dl kurkkumajoneesia
Vinkki: Voit käyttää burgereihin valmiita kalapihvejä.
Ravintosisältö
556
Energiaa kcal
2328
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
556
Energiaa kcal
2328
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























