Kalapata

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| pala purjosipulia | |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | öljyä |
| 6 - 8 kpl | perunoita |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 5 dl | kalalientä |
| 1 tl | timjamia |
| 400 g | kirjolohi- tai lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 100 g | katkarapuja |
- 1.
Hienonna sipuli ja inkivääri ja suikaloi purjo ja paprika. Kääntele sipulia ja inkivääriä hetken aikaa öljyssä. Lisää purjosipuli ja paprika. Kääntele muutaman kerran. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää keittoon kalaliemi, timjami sekä perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Paloittele kala. Lisää kalat pataan ja keitä muutama minuutti tai kunnes kala on kypsää. Mausta keitto ja lisää katkaravut ja hienonnettu tilli. Tarkista maku.
Kalapata
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| pala purjosipulia | |
| 1 kpl | paprika |
| 2 rkl | öljyä |
| 6 - 8 kpl | perunoita |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 5 dl | kalalientä |
| 1 tl | timjamia |
| 400 g | kirjolohi- tai lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 100 g | katkarapuja |
Valmistus
- 1
Hienonna sipuli ja inkivääri ja suikaloi purjo ja paprika. Kääntele sipulia ja inkivääriä hetken aikaa öljyssä. Lisää purjosipuli ja paprika. Kääntele muutaman kerran. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää keittoon kalaliemi, timjami sekä perunat ja porkkanat. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Paloittele kala. Lisää kalat pataan ja keitä muutama minuutti tai kunnes kala on kypsää. Mausta keitto ja lisää katkaravut ja hienonnettu tilli. Tarkista maku.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























