Kalkkunaa sitruskastikkeessa

Nappaa talteen!
| 4 kpl | kalkkunafileepihvejä |
| rasvaa paistamiseen | |
| 4 dl | vettä |
| 1 1/2 rkl | kanafondia tai 1 liemikuutio |
| 6 kpl | neilikkaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 rkl | maissijauhoa |
| 1 dl | vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja |
| (suolaa) | |
| Koristeeksi: | |
|---|---|
| tuoretta oreganoa tai timjamia | |
- 1.
Ruskista fileet padassa tai pannulla. Valmista kanaliemi ja lisää siihen mausteet sekä yhden appelsiinin puristettu mehu. Kaada liemi fileiden päälle ja anna hautua ½ tunnin ajan. Leikkaa sillä välin toisen appelsiinin hedelmäpalat lautasen päällä veitsellä irti sisuskalvosta ja ota mehu talteen. Nosta fileet tarjoiluastiaan ja pidä ne lämpiminä. Poista neilikat. Lisää appelsiininmehuun sekoitettu maissijauho kattilaan kokoajan kastiketta sekoittaen. Pane sekaan appelsiinipalat ja puolitetut oliivit ja kuumenna parin minuutin ajan. Kaada kastike fileiden päälle ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.
Kalkkunaa sitruskastikkeessa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kalkkunafileepihvejä |
| rasvaa paistamiseen | |
| 4 dl | vettä |
| 1 1/2 rkl | kanafondia tai 1 liemikuutio |
| 6 kpl | neilikkaa |
| 2 kpl | appelsiinia |
| 2 rkl | maissijauhoa |
| 1 dl | vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja |
| (suolaa) | |
Koristeeksi: | |
| tuoretta oreganoa tai timjamia | |
Valmistus
- 1
Ruskista fileet padassa tai pannulla. Valmista kanaliemi ja lisää siihen mausteet sekä yhden appelsiinin puristettu mehu. Kaada liemi fileiden päälle ja anna hautua ½ tunnin ajan. Leikkaa sillä välin toisen appelsiinin hedelmäpalat lautasen päällä veitsellä irti sisuskalvosta ja ota mehu talteen. Nosta fileet tarjoiluastiaan ja pidä ne lämpiminä. Poista neilikat. Lisää appelsiininmehuun sekoitettu maissijauho kattilaan kokoajan kastiketta sekoittaen. Pane sekaan appelsiinipalat ja puolitetut oliivit ja kuumenna parin minuutin ajan. Kaada kastike fileiden päälle ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












