Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalkkunaa sitruskastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Kalkkunafileepihvejä
Rasvaa paistamiseen
4 dl
Vettä
1 1/2 rkl
Kanafondia tai 1 liemikuutio
6 kpl
Neilikkaa
2 kpl
Appelsiinia
2 rkl
Maissijauhoa
1 dl
Vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja
(suolaa)

Koristeeksi:

Tuoretta oreganoa tai timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista fileet padassa tai pannulla. Valmista kanaliemi ja lisää siihen mausteet sekä yhden appelsiinin puristettu mehu. Kaada liemi fileiden päälle ja anna hautua ½ tunnin ajan. Leikkaa sillä välin toisen appelsiinin hedelmäpalat lautasen päällä veitsellä irti sisuskalvosta ja ota mehu talteen. Nosta fileet tarjoiluastiaan ja pidä ne lämpiminä. Poista neilikat. Lisää appelsiininmehuun sekoitettu maissijauho kattilaan kokoajan kastiketta sekoittaen. Pane sekaan appelsiinipalat ja puolitetut oliivit ja kuumenna parin minuutin ajan. Kaada kastike fileiden päälle ja koristele ruoka tuoreilla yrteillä. Tarjoa keitetyn riisin ja vihreän salaatin kanssa.Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.

Miltä maistui?
Resepti:
Tarja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 19.12.2004
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.