Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Mausteinen marokkolainen kanaruoka maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Tarjoa kalkkunapihvit hedelmäsalsan ja uunissa paistettujen bataattitikkujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
480 g(4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä
1 rklöljyä

Maustesos

1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tljuustokuminaa
1 tloreganoa
1/2 tlmustapippuria
kanelia
kurkumaa
1/2 tlhiutalesuolaa

Kastike

200 granskankermaa
2 rklpunaista pestokastiketta
1/2 tltabascoa
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita mausteet keskenään. Sivele kalkkunaleikkeet öljyllä. Hiero pintaan mausteet. Anna maustua jonkin aikaa.

    MääräAinesosa
    1/2 tljuustokuminaa
    1/2 tlhiutalesuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 tlpaprikajauhetta
    kanelia
    1 tloreganoa
    kurkumaa
    480 g(4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä
    1 rklöljyä
  2. 2

    Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista leikkeitä 2–3 minuuttia molemmin puolin.

  3. 3

    Sekoita pestokastike ranskankermaan, mausta tabascolla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.

    MääräAinesosa
    2 rklpunaista pestokastiketta
    200 granskankermaa
    1/2 tltabascoa
    suolaa
    mustapippuria

Vinkki
Tarjoa kalkkunaleikkeiden kanssa hedelmäsalsaa ja uunissa paistettuja bataattitikkuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl juustokuminaa, kanelia, kurkumaa, 0.5 tl tabascoa, suolaa, mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä