Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan
15 min

Nappaa talteen!
Mausteinen marokkolainen kanaruoka maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Tarjoa kalkkunapihvit hedelmäsalsan ja uunissa paistettujen bataattitikkujen kanssa.
| 480 g | (4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä |
| 1 rkl | öljyä |
| Maustesos | |
|---|---|
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| kanelia | |
| kurkumaa | |
| 1/2 tl | hiutalesuolaa |
| Kastike | |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | punaista pestokastiketta |
| 1/2 tl | tabascoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
- 1.
Sekoita mausteet keskenään. Sivele kalkkunaleikkeet öljyllä. Hiero pintaan mausteet. Anna maustua jonkin aikaa.
- 2.
Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista leikkeitä 2–3 minuuttia molemmin puolin.
- 3.
Sekoita pestokastike ranskankermaan, mausta tabascolla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan
Mausteinen marokkolainen kanaruoka maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Tarjoa kalkkunapihvit hedelmäsalsan ja uunissa paistettujen bataattitikkujen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 480 g | (4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä |
| 1 rkl | öljyä |
Maustesos | |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| kanelia | |
| kurkumaa | |
| 1/2 tl | hiutalesuolaa |
Kastike | |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 rkl | punaista pestokastiketta |
| 1/2 tl | tabascoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Sekoita mausteet keskenään. Sivele kalkkunaleikkeet öljyllä. Hiero pintaan mausteet. Anna maustua jonkin aikaa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl hiutalesuolaa 1/2 tl mustapippuria 1/2 tl paprikajauhetta kanelia 1 tl oreganoa kurkumaa 480 g (4 kpl) kalkkunan ohutleikkeitä 1 rkl öljyä - 2
Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista leikkeitä 2–3 minuuttia molemmin puolin.
- 3
Sekoita pestokastike ranskankermaan, mausta tabascolla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.
Määrä Ainesosa 2 rkl punaista pestokastiketta 200 g ranskankermaa 1/2 tl tabascoa suolaa mustapippuria
Vinkki
Tarjoa kalkkunaleikkeiden kanssa hedelmäsalsaa ja uunissa paistettuja bataattitikkuja.
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1473
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1473
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl juustokuminaa, kanelia, kurkumaa, 0.5 tl tabascoa, suolaa, mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























