Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan

Kalkkunapihvit marokkolaiseen tapaan

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausteinen marokkolainen kanaruoka maistuu ranskankermakastikkeen kanssa. Tarjoa kalkkunapihvit hedelmäsalsan ja uunissa paistettujen bataattitikkujen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Kalkkunan ohutleikkeitä
1 rkl
Öljyä

maustesos

1/2 tl
Paprikajauhetta
1/2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Mustapippuria
Kanelia
Kurkumaa
1/2 tl
Hiutalesuola

kastike

2 dl
Ranskankermaa
2 rkl
Punaista pestokastiketta
1/2 tl
Tabascoa
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita mausteet keskenään. Sivele kalkkunaleikkeet öljyllä. Hiero pintaan mausteet. Anna maustua jonkin aikaa.

1/2 tl
Juustokuminaa
1/2 tl
Hiutalesuola
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Paprikajauhetta
Kanelia
1 tl
Oreganoa
Kurkumaa
4 kpl
Kalkkunan ohutleikkeitä
1 rkl
Öljyä
2

Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä. Paista leikkeitä 2–3 minuuttia molemmin puolin.

3

Sekoita pestokastike ranskankermaan, mausta tabascolla ja ripauksella suolaa sekä pippuria.

2 rkl
Punaista pestokastiketta
2 dl
Ranskankermaa
1/2 tl
Tabascoa
Suolaa
Mustapippuria

Vinkki
Tarjoa kalkkunaleikkeiden kanssa hedelmäsalsaa ja uunissa paistettuja bataattitikkuja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

728

174

17,8 g

10,3 g

1,5 g

1,5 g

0,3 g

1,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Kalkkunan ohutleikkeitä,

1 rkl Öljyä,

0,5 tl Paprikajauhetta,

0,5 tl Juustokuminaa,

1 tl Oreganoa,

0,5 tl Mustapippuria,

Kanelia,

Kurkumaa,

0,5 tl Hiutalesuola,

0,5 tl Tabascoa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli