Kana-halloumivartaat ja raparperihilloke
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hunaja-yrttimarinoidut kana-halloumivartaat tarjotaan raparperihillokkeen kanssa.
| 530 g | (1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punainen paprika |
| Marinadi | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Raparperihilloke | |
| 250 g | (2–3) raparperinvartta |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | hillosokeria |
| Lisäksi | |
| 6 kpl | puisia varrastikkuja |
- 1.
Pane varrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Leikkaa fileet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Kääntele vartaan ainekset marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- 3.
Huuhtele raparperi ja leikkaa noin sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hilloke.
- 4.
Pujota kana, juusto ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Paista vartaat kypsiksi grillissä öljytyn folion päällä tai öljyllä voidellulla parilalevyllä 10–15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa vartaat raparperihillokkeen kanssa.
Kana-halloumivartaat ja raparperihilloke
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Hunaja-yrttimarinoidut kana-halloumivartaat tarjotaan raparperihillokkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 530 g | (1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | punainen paprika |
Marinadi | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | kuivattua rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Raparperihilloke | |
| 250 g | (2–3) raparperinvartta |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | hillosokeria |
Lisäksi | |
| 6 kpl | puisia varrastikkuja |
Valmistus
- 1
Pane varrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 6 kpl puisia varrastikkuja - 2
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Leikkaa fileet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Kääntele vartaan ainekset marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 530 g (1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä 200 g (1 pkt) halloumijuustoa 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl punainen paprika 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunanmehua 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl suolaa 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl kuivattua rosmariinia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele raparperi ja leikkaa noin sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hilloke.
Määrä Ainesosa 250 g (2–3) raparperinvartta 1/2 dl vettä 1 dl hillosokeria - 4
Pujota kana, juusto ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Paista vartaat kypsiksi grillissä öljytyn folion päällä tai öljyllä voidellulla parilalevyllä 10–15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa vartaat raparperihillokkeen kanssa.
Vinkki: Jos käytät hillokkeessa pakastettua raparperia, jätä vesi lisäämättä. Voit maustaa raparperihillokkeen chilillä tai inkiväärillä.
Vinkki: Voit kypsentää vartaat 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia.
Vinkki: Vaihda kana vesimelonikuutioihin. Grillaa halloumi-melonivartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.
Ravintosisältö
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
27,2 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
328
Energiaa kcal
1372
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
21,3 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
27,2 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























