Kana-halloumivartaat ja raparperihilloke

arvosana5/5

(4)arviota
6 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Hunaja-yrttimarinoidut kana-halloumivartaat tarjotaan raparperihillokkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
530 g(1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä
200 g(1 pkt) halloumijuustoa
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpunainen paprika

Marinadi

2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 tlsuolaa
1 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlkuivattua rosmariinia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Raparperihilloke

250 g(2–3) raparperinvartta
1/2 dlvettä
1 dlhillosokeria

Lisäksi

6 kplpuisia varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Pane varrastikut veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    6 kplpuisia varrastikkuja
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset isossa kulhossa. Leikkaa fileet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Leikkaa halloumi reilun kokoisiksi kuutioiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita. Tarvittaessa puolita viipaleet. Kääntele vartaan ainekset marinadiin. Anna marinoitua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    530 g(1 pkt) maustamattomia kanan fileepihvejä
    200 g(1 pkt) halloumijuustoa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplpunainen paprika
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1 tlsuolaa
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlkuivattua rosmariinia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele raparperi ja leikkaa noin sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hilloke.

    MääräAinesosa
    250 g(2–3) raparperinvartta
    1/2 dlvettä
    1 dlhillosokeria
  4. 4

    Pujota kana, juusto ja kasvikset vuorotellen varrastikkuihin. Paista vartaat kypsiksi grillissä öljytyn folion päällä tai öljyllä voidellulla parilalevyllä 10–15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa vartaat raparperihillokkeen kanssa.

Vinkki: Jos käytät hillokkeessa pakastettua raparperia, jätä vesi lisäämättä. Voit maustaa raparperihillokkeen chilillä tai inkiväärillä.

Vinkki: Voit kypsentää vartaat 200-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia.

Vinkki: Vaihda kana vesimelonikuutioihin. Grillaa halloumi-melonivartaita 1–2 minuuttia molemmilta puolilta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 6 kpl puisia varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.4.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä