Kanavartaat ananaksella
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kanavartaat marinoidaan mausteisella limemarinadilla, joka tuo kanaan makua ja tekee lihasta murean. Raikas ananas ja luonteikas vihreä paprika sopivat kanan seuraan mahtavasti.
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | lime |
| 3/4 tl | jauhettua korianteria |
| 3/4 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | tuore ananas |
| 1 kpl | vihreä paprika |
| Kastike | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1/4 tl | currya |
| Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
- 1.
Laita puiset varrastikut likoamaan veteen. Paloittele kanan fileeleikkeet. Purista limestä mehu.
- 2.
Yhdistä kulhossa öljy, limenmehu ja mausteet. Nosta kanapalat seokseen ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
- 3.
Sekoita sillä välin kastike ranskankermasta ja makeasta chilikastikkeesta. Mausta currylla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 4.
Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova keskiosa pois. Pilko hedelmäliha sivuiltaan 2–3 sentin paloiksi. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi.
- 5.
Pujottele varrastikkuihin kanaa, ananasta ja paprikaa. Kypsennä grillissä niin kauan, että broilerit ovat kypsiä.
- 6.
Tarjoa vartaiden kanssa chilikastikkeella ja currylla maustettua kastiketta.
Kanavartaat ananaksella
arvosana5/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Kanavartaat marinoidaan mausteisella limemarinadilla, joka tuo kanaan makua ja tekee lihasta murean. Raikas ananas ja luonteikas vihreä paprika sopivat kanan seuraan mahtavasti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 410 g | (1 rs) kanan fileeleikkeitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | lime |
| 3/4 tl | jauhettua korianteria |
| 3/4 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | tuore ananas |
| 1 kpl | vihreä paprika |
Kastike | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1/4 tl | currya |
Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Laita puiset varrastikut likoamaan veteen. Paloittele kanan fileeleikkeet. Purista limestä mehu.
Määrä Ainesosa puisia varrastikkuja 410 g (1 rs) kanan fileeleikkeitä 1 kpl lime - 2
Yhdistä kulhossa öljy, limenmehu ja mausteet. Nosta kanapalat seokseen ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 3/4 tl jauhettua korianteria 3/4 tl jauhettua kardemummaa 1 tl suolaa - 3
Sekoita sillä välin kastike ranskankermasta ja makeasta chilikastikkeesta. Mausta currylla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl makeaa chilikastiketta 1/4 tl currya - 4
Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova keskiosa pois. Pilko hedelmäliha sivuiltaan 2–3 sentin paloiksi. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl tuore ananas 1 kpl vihreä paprika - 5
Pujottele varrastikkuihin kanaa, ananasta ja paprikaa. Kypsennä grillissä niin kauan, että broilerit ovat kypsiä.
- 6
Tarjoa vartaiden kanssa chilikastikkeella ja currylla maustettua kastiketta.
Kun käytät jokaiseen vartaaseen kaksi puista tikkua, vartaista tulee jämäkämpiä ja niitä on helpompi käsitellä grillissä.
Ravintosisältö
362
Energiaa kcal
1515
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
362
Energiaa kcal
1515
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
24,5 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 tl jauhettua korianteria, puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























