Kanavartaat ananaksella
Ainekset
Valmistus
Laita puiset varrastikut likoamaan veteen. Paloittele kanan fileeleikkeet. Purista limestä mehu.
Yhdistä kulhossa öljy, limenmehu ja mausteet. Nosta kanapalat seokseen ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Sekoita sillä välin kastike ranskankermasta ja makeasta chilikastikkeesta. Mausta currylla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova keskiosa pois. Pilko hedelmäliha sivuiltaan 2–3 sentin paloiksi. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja leikkaa paprika paloiksi.
Pujottele varrastikkuihin kanaa, ananasta ja paprikaa. Kypsennä grillissä niin kauan, että broilerit ovat kypsiä.
Tarjoa vartaiden kanssa chilikastikkeella ja currylla maustettua kastiketta.
Kun käytät jokaiseen vartaaseen kaksi puista tikkua, vartaista tulee jämäkämpiä ja niitä on helpompi käsitellä grillissä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
362
1515
19,8 g
8,3 g
19,0 g
18,0 g
2,3 g
24,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 tl jauhettua korianteria,
puisia varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli