Kardemummauunipuuro ja karpalohunaja

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Yön yli lempeässä lämmössä hautunut ohrapuuro ja kirpeänmakea karpalohunaja ovat täydellinen pari.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlohrasuurimoita
1 1/2 lmaitoa
1 tlsuolaa
1/2 - 1 tljauhettua kardemummaa
1 rklöljyä

Karpalohunaja

2 dlpakastekarpaloita
3 rklhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Liota ohraryynejä kylmässä vedessä pari tuntia. Valuta siivilässä.

    Öljyä uunivuoka ja kaada maito vuokaan. Lisää ohrasuurimot, suola ja kardemumma. Sekoita öljy joukkoon. Hauduta puuroa 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

    Sulata ja soseuta karpalot. Sekoita hunaja joukkoon. Nauti puuro karpalohunajan ja maidon kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 - 1 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025