Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kardemummauunipuuro ja karpalohunaja

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yön yli lempeässä lämmössä hautunut ohrapuuro ja kirpeänmakea karpalohunaja ovat täydellinen pari.

Ainekset

2 dl
Ohrasuurimoita
1 1/2 l
Maitoa
1 tl
Suolaa
1/2 - 1 tl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Öljyä

Karpalohunaja

2 dl
Pakastekarpaloita
3 rkl
Hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota ohraryynejä kylmässä vedessä pari tuntia. Valuta siivilässä.

Öljyä uunivuoka ja kaada maito vuokaan. Lisää ohrasuurimot, suola ja kardemumma. Sekoita öljy joukkoon. Hauduta puuroa 100-asteisessa uunissa 8 tuntia.

Sulata ja soseuta karpalot. Sekoita hunaja joukkoon. Nauti puuro karpalohunajan ja maidon kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

397

1661

10,0 g

4,5 g

57,8 g

31,5 g

4,3 g

15,0 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 - 1 tl Jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli