Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karitsapullat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.

Ainekset

400 g
Karitsanjauhelihaa (pakaste)
1 kpl
Ruukku persiljaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Lisäksi

3 dl
Riisiä
1/2 tl
Kurkumaa
Oliiviöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata jauheliha. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta kurkumalla.

Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.

Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pannua välillä heilutellen. Tarjoa kurkumariisin kera.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
|
Muokattu: 4.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

585

6,7 g

2,2 g

12,6 g

0,3 g

7,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku persiljaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 tl Kurkumaa,

Oliiviöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli