Karitsapullat
30 min

Nappaa talteen!
Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.
| 400 g | karitsanjauhelihaa (pakaste) |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| oliiviöljyä paistamiseen | |
- 1.
Sulata jauheliha. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- 2.
Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.
- 3.
Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pyöryköitä välillä käännellen. Tarjoa esimerkiksi kurkumalla maustetun riisin kera.
Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | karitsanjauhelihaa (pakaste) |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Lisäksi | |
| oliiviöljyä paistamiseen | |
Valmistus
- 1
Sulata jauheliha. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit.
Määrä Ainesosa 400 g karitsanjauhelihaa (pakaste) 1 kpl ruukku persiljaa 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 3
Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pyöryköitä välillä käännellen. Tarjoa esimerkiksi kurkumalla maustetun riisin kera.
Määrä Ainesosa oliiviöljyä paistamiseen
Ravintosisältö
82
Energiaa kcal
345
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
82
Energiaa kcal
345
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,1 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Oliiviöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























