Karitsapullat

arvosana4/5

(5)arviota
16 Kappaletta

30 min

Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gkaritsanjauhelihaa (pakaste)
1 kplruukku persiljaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sulata jauheliha. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit.

    MääräAinesosa
    400 gkaritsanjauhelihaa (pakaste)
    1 kplruukku persiljaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pyöryköitä välillä käännellen. Tarjoa esimerkiksi kurkumalla maustetun riisin kera.

    MääräAinesosa
    oliiviöljyä paistamiseen

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Oliiviöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä