Karitsapullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karitsapullat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Muotoile karitsapullat uusiksi, mutta mausta perinteitä kunnioittaen.

Ainekset

400 g
Karitsanjauhelihaa (pakaste)
1 kpl
Ruukku persiljaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

lisäksi

3 dl
Riisiä tai pakkauksen ohjeen mukaan
1/2 tl
Kurkumaa
Oliiviöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata jauheliha. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta kurkumalla.

Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita pyörykkäainekset kulhossa taikinaksi. Pyörittele soikeiksi pulliksi.

Kuumenna ohut kerros öljyä paistinpannulla. Paista pyörykät kypsiksi, noin 10–15 minuuttia, pannua välillä heilutellen. Tarjoa kurkumariisin kera.

Resepti:
Prisca Leclerc
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 4.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

585

140

6,7 g

2,2 g

12,6 g

0,3 g

7,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku persiljaa,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

0,5 tl Kurkumaa,

Oliiviöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli