Kasslerpaisti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Kasslerpaisti ja bataattiveneet ovat mainio viikonloppuruoka ja ne kypsyvät uunissa yhtä aikaa. Viimeistele annos fetajuustolla maustetulla ranskankermalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan kassleria
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rklfariinisokeria
2 rklsoijaa
1 rkldijonsinappia
3 kplbataattia
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa

Fetajuustolla maustettu ranskankerma

150 gfetajuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rklbasilikaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sokeri, soija, sinappi ja valkosipuli keskenään ja hiero lihan pintaan. Laita liha pussiin ja anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklfariinisokeria
    2 rklsoijaa
    1 rkldijonsinappia
    1 kgporsaan kassleria
  2. 2

    Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Laita liha uunivuokaan ja peitä se foliolla. Hauduta 175-asteisessa uunissa 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna vetäytyä hetki folion alla.

  3. 3

    Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Ripottele pintaan suolaa. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.

    MääräAinesosa
    3 kplbataattia
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Hienonna basilika. Sekoita feta, ranskankerma, mustapippuri ja basilika.

    MääräAinesosa
    150 gfetajuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 rklbasilikaa
  5. 5

    Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rouhittua mustapippuria .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä