Kasslerpaisti
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kasslerpaisti ja bataattiveneet ovat mainio viikonloppuruoka ja ne kypsyvät uunissa yhtä aikaa. Viimeistele annos fetajuustolla maustetulla ranskankermalla.
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 2 rkl | soijaa |
| 1 rkl | dijonsinappia |
| 3 kpl | bataattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Fetajuustolla maustettu ranskankerma | |
|---|---|
| 150 g | fetajuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | basilikaa |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sokeri, soija, sinappi ja valkosipuli keskenään ja hiero lihan pintaan. Laita liha pussiin ja anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli.
- 2.
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Laita liha uunivuokaan ja peitä se foliolla. Hauduta 175-asteisessa uunissa 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna vetäytyä hetki folion alla.
- 3.
Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Ripottele pintaan suolaa. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.
- 4.
Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Hienonna basilika. Sekoita feta, ranskankerma, mustapippuri ja basilika.
- 5.
Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.
Kasslerpaisti
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kasslerpaisti ja bataattiveneet ovat mainio viikonloppuruoka ja ne kypsyvät uunissa yhtä aikaa. Viimeistele annos fetajuustolla maustetulla ranskankermalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan kassleria |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 2 rkl | soijaa |
| 1 rkl | dijonsinappia |
| 3 kpl | bataattia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
Fetajuustolla maustettu ranskankerma | |
| 150 g | fetajuustoa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | basilikaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita sokeri, soija, sinappi ja valkosipuli keskenään ja hiero lihan pintaan. Laita liha pussiin ja anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl fariinisokeria 2 rkl soijaa 1 rkl dijonsinappia 1 kg porsaan kassleria - 2
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Laita liha uunivuokaan ja peitä se foliolla. Hauduta 175-asteisessa uunissa 3 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Anna vetäytyä hetki folion alla.
- 3
Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Ripottele pintaan suolaa. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.
Määrä Ainesosa 3 kpl bataattia 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 4
Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Hienonna basilika. Sekoita feta, ranskankerma, mustapippuri ja basilika.
Määrä Ainesosa 150 g fetajuustoa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 rkl basilikaa - 5
Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.
Ravintosisältö
490
Energiaa kcal
2052
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
42,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
490
Energiaa kcal
2052
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
13,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,3 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
42,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rouhittua mustapippuria .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























