Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia tai kunnes paistin sisälämpö on 77–80 astetta. Anna vetäytyä folion alla.
Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.
Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Sekoita feta, ranskankerma ja mustapippuri. Silppua basilika. Viimeistele seos basilikasilpulla.
Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2046
489
29,2 g
14,3 g
12,2 g
3,8 g
2,0 g
43,3 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl rouhittua mustapippuria ,
muutama basilikanoksa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli