Kasslerpaisti | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasslerpaisti

Kasslerpaisti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kasslerpaisti ja bataattiveneet kypsyvät uunissa näppärästi yhtä aikaa. Tarjoa fetajuustolla maustetun ranskankerman kera.

Ainekset

1 kg
kasslerpaistia
3 kpl
bataattia
1 rkl
rypsiöljyä

fetajuustolla maustettu ranskankerma

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
muutama basilikanoksa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia tai kunnes paistin sisälämpö on 77–80 astetta. Anna vetäytyä folion alla.

1 kg
kasslerpaistia
2

Valmista bataattiveneet paistin kypsyessä. Pese ja halkaise bataatit. Tee leikkauspintoihin muutama viilto ristikkäin ja voitele öljyllä. Laita bataatit uunivuokaan ja kypsennä paistin kanssa samassa uunissa, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Kypsymisaika riippuu bataatin koosta: pienet bataatit kypsyvät halkaistuina noin 30 minuutissa.

3 kpl
bataattia
1 rkl
rypsiöljyä
3

Valmista fetajuustolla maustettu ranskankerma. Murustele fetajuusto. Sekoita feta, ranskankerma ja mustapippuri. Silppua basilika. Viimeistele seos basilikasilpulla.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
muutama basilikanoksa
4

Leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa bataattiveneiden ja fetajuustolla maustetun ranskankerman kanssa.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 23.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2046

489

29,2 g

14,3 g

12,2 g

3,8 g

2,0 g

43,3 g

1,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl rouhittua mustapippuria ,

muutama basilikanoksa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli