Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Suikaloi kaali, kuutioi porkkanat ja silppua sipulit. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai vokissa. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali saa kevyesti väriä.
Lisää riisi ja mausta seos soijakastikkeella, siirapilla, tuoreyrteillä, meiramilla, suolalla ja pippurilla.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1 1/2 tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
335
1401
8,5 g
0,8 g
54,3 g
21,0 g
6,0 g
6,0 g
5,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Meiramia,
Korppujauhoja,
Voita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli