Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min

Nappaa talteen!
Valmista italialainen panzanella-salaatti rapeista kesäkasviksista ja leipäkrutongeista. Tarjoa leipäsalaatti porkkanan naateista tehdyn peston kanssa.
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 300 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 200 g | (1 rs) kirsikkaterttutomaatteja |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 70 g | (1 rs) versoseosta |
| Naattipesto | |
|---|---|
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | porkkanan naattien lehtiä |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.
Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.
Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Valmista italialainen panzanella-salaatti rapeista kesäkasviksista ja leipäkrutongeista. Tarjoa leipäsalaatti porkkanan naateista tehdyn peston kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 300 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 200 g | (1 rs) kirsikkaterttutomaatteja |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 70 g | (1 rs) versoseosta |
Naattipesto | |
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | porkkanan naattien lehtiä |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| sormisuolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | porkkanan naattien lehtiä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 rkl | raastettua parmesaania |
| sormisuolaa | |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | pinjansiemeniä |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | viipaletta maalaisleipää |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | porkkanaa |
| 300 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 200 g | (1 rs) kirsikkaterttutomaatteja |
| 1 kpl | kesäsipuli varsineen |
Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | pieniä kapriksia |
| 70 g | (1 rs) versoseosta |
Vinkki: Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen fetaa, vuohenjuustoa tai halloumia.
305
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
305
Energiaa kcal
1279
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,3 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia, 1 dl porkkanan naattien lehtiä, 3 rkl raastettua parmesaania.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli