Kasvispanzanella ja naattipesto
Kasvispanzanella ja naattipesto
Yhteistyössä

Kasvispanzanella ja naattipesto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Valmista italialainen panzanella-salaatti rapeista kesäkasviksista ja leipäkrutongeista. Tarjoa leipäsalaatti porkkanan naateista tehdyn peston kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplviipaletta maalaisleipää
1 rkloliiviöljyä
4 kplporkkanaa
300 g(1 kpl) kukkakaali
200 g(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
1 kplkesäsipuli varsineen
2 rklpieniä kapriksia
70 g(1 rs) versoseosta

Naattipesto

1 rklpinjansiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 dlporkkanan naattien lehtiä
1 dlbasilikanlehtiä
3 rklraastettua parmesaania
3/4 dloliiviöljyä
1 rklsitruunamehua
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 dlporkkanan naattien lehtiä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklsitruunamehua
    3 rklraastettua parmesaania
    sormisuolaa
    3/4 dloliiviöljyä
    rouhittua mustapippuria
    1 rklpinjansiemeniä
    1 dlbasilikanlehtiä
  2. 2

    Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta maalaisleipää
    1 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.

    MääräAinesosa
    4 kplporkkanaa
    300 g(1 kpl) kukkakaali
    200 g(1 rs) kirsikkaterttutomaatteja
    1 kplkesäsipuli varsineen
  4. 4

    Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.

    MääräAinesosa
    2 rklpieniä kapriksia
    70 g(1 rs) versoseosta

Vinkki: Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen fetaa, vuohenjuustoa tai halloumia.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl pieniä kapriksia, 1 dl porkkanan naattien lehtiä, 3 rkl raastettua parmesaania.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä