Valmista pesto. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla muutama minuutti sekoitellen. Kuori valkosipuli. Nypi lehdet porkkanoiden naateista. Laita valkosipuli, porkkanan- ja basilikanlehdet, pinjansiemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää noin puolet öljystä ja sitruunamehu. Soseuta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat pestomaisen seoksen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Paahda uunissa 5 minuuttia. Voit paistaa leivät rapeiksi myös pannulla.
Kuori porkkanat. Veistä kuorimaveitsellä porkkanoista lastuja. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Puolita tomaatit. Hienonna kevätsipuli varsineen.
Yhdistä leipäkuutiot, kasvikset, kaprikset ja versoseos. Sekoita joukkoon puolet pestosta. Tarjoa loppu pesto erikseen kastikkeena.
Vinkki: Saat salaatista ruokaisamman lisäämällä siihen fetaa, vuohenjuustoa tai halloumia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
302
1267
23,8 g
3,0 g
15,8 g
6,0 g
5,0 g
4,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl pieniä kapriksia,
1 dl porkkanan naattien lehtiä,
3 rkl raastettua parmesaania.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli