Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta,esim. real

Täyte

1 kpliso porkkana
100 gvalkokaalia
1 rklsitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rklmajoneesia
2 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta porkkana. Raasta tai suikaloi kaali. Siirrä raasteet esim. kattilaan ja survo hetki perunasurvimella, kunnes niistä irtoaa hieman nestettä. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon majoneesi ja hienonnettu persilja.

    Levitä raasteseosta puolelle leivistä ja aseta loput leivistä päälle. Paina hieman, jotta ainekset tarttuvat leipiin. Voit vielä halkaista leivät pituussuunnassa kapeammiksi täyteleiviksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä