Kasvisvartaat ja salsa verde - Yhteishyvä

Kasvisvartaat ja salsa verde

???
Kappaleita
8
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Puista varrastikkua
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Keltainen paprika
1 kpl
Munakoiso
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa

VALELUKASTIKE:

4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Worchesterkastiketta
1 1/2 rkl
Hunajaa
2 rkl
Valkoviinietikkaa

SALSA VERDE:

1 rkl
Kapriksia
5 kpl
Anjovista
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Liota varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia. Valmista salsa verde. Valuta kaprikset ja anjovikset liemestään. Soseuta ne yhdessä persiljan ja valkosipulin kanssa sauvasekoittimella. Lisää öljy. Laita jääkaappiin vartaiden valmistumisen ajaksi. Leikkaa paprikat ja munakoiso 2,5 cm:n paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm:n paloiksi. Pujota kasvikset vuorotellen vartaisiin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Grillaa, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta eivät veteliä. Voitele välillä kastikkeella. Sivele kypsien vartaiden pintaan salsa verdeä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.5.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa