Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.
Valmista kasvisseos pastan kypsyessä. Sulata pinaatti. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Kuumenna paistinpannu ja lisää puolet öljystä. Paista sienet kovalla lämmöllä tummanruskeiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä pois pannulta.
Lisää loppu öljy ja sipulit. Paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
Nosta lämpöä. Lisää pannuun paistetut sienet, nyhtökaura, pinaatti, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna ja paista 2–3 minuuttia.
Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
459
1920
14,5 g
2,3 g
67,5 g
1,3 g
4,3 g
11,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Pakastepinaattia,
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (240 g) nyhtökauraa,
1 tl Suolaa,
0,75 tl (¾ tl) kuivattua timjamia,
0,75 tl (¾ tl) mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli