Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.
Valmista kasvisseos pastan kypsyessä. Sulata pinaatti. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
Kuumenna paistinpannu ja lisää puolet öljystä. Paista sienet kovalla lämmöllä tummanruskeiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä pois pannulta.
Lisää loppu öljy ja sipulit. Paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
Nosta lämpöä. Lisää pannuun paistetut sienet, nyhtökaura, pinaatti, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna ja paista 2–3 minuuttia.
Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1920
459
14,5 g
2,3 g
67,5 g
1,3 g
4,3 g
11,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Pakastepinaattia,
Valkosipulinkynttä,
1 paketti (240 g) nyhtökauraa,
1 tl Suolaa,
0,75 tl (¾ tl) kuivattua timjamia,
0,75 tl (¾ tl) mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli