Kasvisvoimailijan nyhtökaura-sienipasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasvisvoimailijan nyhtökaura-sienipasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vegaaninen arkipasta valmistuu pikaisesti ja antaa virtaa päivään. Paista kasvis-nyhtökauraseos pannulla pastan kypsyessä.

Ainekset

400 g
(simpukka)pastaa
150 g
Pakastepinaattia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
Tuoreita herkkusieniä
4 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
(240 g) nyhtökauraa
1 tl
Suolaa
3/4 tl
(¾ tl) kuivattua timjamia
3/4 tl
(¾ tl) mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.

400 g
(simpukka)pastaa
2

Valmista kasvisseos pastan kypsyessä. Sulata pinaatti. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

150 g
Pakastepinaattia
2 kpl
Sipulia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
200 g
Tuoreita herkkusieniä
3

Kuumenna paistinpannu ja lisää puolet öljystä. Paista sienet kovalla lämmöllä tummanruskeiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä pois pannulta.

4 rkl
Oliiviöljyä
4

Lisää loppu öljy ja sipulit. Paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

5

Nosta lämpöä. Lisää pannuun paistetut sienet, nyhtökaura, pinaatti, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna ja paista 2–3 minuuttia.

1 kpl
(240 g) nyhtökauraa
1 tl
Suolaa
3/4 tl
(¾ tl) kuivattua timjamia
3/4 tl
(¾ tl) mustapippuria rouhittuna
6

Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1920

459

14,5 g

2,3 g

67,5 g

1,3 g

4,3 g

11,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

150 g Pakastepinaattia,

Valkosipulinkynttä,

1 paketti (240 g) nyhtökauraa,

1 tl Suolaa,

0,75 tl (¾ tl) kuivattua timjamia,

0,75 tl (¾ tl) mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli