Kasvisvoimailijan nyhtökaura-sienipasta

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Vegaaninen arkipasta valmistuu pikaisesti ja antaa virtaa päivään. Paista kasvis-nyhtökauraseos pannulla pastan kypsyessä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(simpukka)pastaa
150 gpakastepinaattia
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
200 gtuoreita herkkusieniä
4 rkloliiviöljyä
1 kpl(240 g) nyhtökauraa
1 tlsuolaa
3/4 tl(¾ tl) kuivattua timjamia
3/4 tl(¾ tl) mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.

    MääräAinesosa
    400 g(simpukka)pastaa
  2. 2

    Valmista kasvisseos pastan kypsyessä. Sulata pinaatti. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.

    MääräAinesosa
    150 gpakastepinaattia
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 gtuoreita herkkusieniä
  3. 3

    Kuumenna paistinpannu ja lisää puolet öljystä. Paista sienet kovalla lämmöllä tummanruskeiksi, noin 5 minuuttia. Siirrä pois pannulta.

    MääräAinesosa
    4 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Lisää loppu öljy ja sipulit. Paista kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes sipulit saavat väriä. Alenna lämpöä ja hauduta sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

  5. 5

    Nosta lämpöä. Lisää pannuun paistetut sienet, nyhtökaura, pinaatti, suola, timjami ja mustapippuri. Kuumenna ja paista 2–3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(240 g) nyhtökauraa
    1 tlsuolaa
    3/4 tl(¾ tl) kuivattua timjamia
    3/4 tl(¾ tl) mustapippuria rouhittuna
  6. 6

    Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kasvisseos.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 150 g Pakastepinaattia, Valkosipulinkynttä, 1 paketti (240 g) nyhtökauraa, 1 tl Suolaa, 0,75 tl (¾ tl) kuivattua timjamia, 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä