Katkarapu-avokadococktail

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min

Herkullinen ja näyttävä alkupala syntyy katkaravuista ja täyteläisestä avokadosta. Viimeistele cocktail-lasiin koottava annos kuohkealla, kermaisella kastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
360 gisoja pakastekatkarapuja
1 kplruukku vihreää salaattia
2 kplavokadoa
2 rklsitruunamehua
1/2 kplkurkkua

Kastike

1 dlkuohukermaa
1 1/2 dlmajoneesia
2 rkltomaattipyreetä
1/4 tlcayennenpippuria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
(tilkka konjakkia)

Koristeeksi

tilliä
sitruunaviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.

    MääräAinesosa
    360 gisoja pakastekatkarapuja
    1 dlkuohukermaa
    2 rkltomaattipyreetä
    1 1/2 dlmajoneesia
    1/4 tlcayennenpippuria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    (tilkka konjakkia)
  2. 2

    Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku vihreää salaattia
    2 kplavokadoa
    2 rklsitruunamehua
  3. 3

    Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja ripottele päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    tilliä
    sitruunaviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 0,25 tl Cayennenpippuria, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, (tilkka konjakkia), Tilliä, Sitruunaviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä