Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.
Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja pyöräytä päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
306
1279
29,5 g
8,0 g
4,8 g
4,5 g
4,8 g
4,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 pala Tuoretta kurkkua,
2 rkl Tomaattipyreetä,
0,25 tl Cayennenpippuria,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
(tilkka konjakkia),
Tilliä,
Sitruunaviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli