Katkarapu-avokadococktail | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokado katkarapusalaatti

Katkarapu-avokadococktail

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
(à 180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 kpl
Ruukku vihreää salaattia
1 - 2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
Tuoretta kurkkua

kastike

1 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Majoneesia
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/4 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
(tilkka konjakkia)

koristeeksi

Tilliä
Sitruunaviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.

2 kpl
(à 180 g) isoja pakastekatkarapuja
1 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 1/2 dl
Majoneesia
1/4 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
(tilkka konjakkia)
2

Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.

1 kpl
Ruukku vihreää salaattia
1 - 2 kpl
Avokadoa
2 rkl
Sitruunamehua
3

Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja pyöräytä päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.

1 kpl
Tuoretta kurkkua
Tilliä
Sitruunaviipaleita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1279

306

29,5 g

8,0 g

4,8 g

4,5 g

4,8 g

4,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pala Tuoretta kurkkua,

2 rkl Tomaattipyreetä,

0,25 tl Cayennenpippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

(tilkka konjakkia),

Tilliä,

Sitruunaviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli