Katkarapu-avokadococktail
20 min

Nappaa talteen!
Herkullinen ja näyttävä alkupala syntyy katkaravuista ja täyteläisestä avokadosta. Viimeistele cocktail-lasiin koottava annos kuohkealla, kermaisella kastikkeella.
| 360 g | isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | ruukku vihreää salaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| (tilkka konjakkia) | |
| Koristeeksi | |
| tilliä | |
| sitruunaviipaleita | |
- 1.
Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.
- 2.
Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.
- 3.
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja ripottele päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.
Katkarapu-avokadococktail
Herkullinen ja näyttävä alkupala syntyy katkaravuista ja täyteläisestä avokadosta. Viimeistele cocktail-lasiin koottava annos kuohkealla, kermaisella kastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 360 g | isoja pakastekatkarapuja |
| 1 kpl | ruukku vihreää salaattia |
| 2 kpl | avokadoa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 kpl | kurkkua |
Kastike | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 1/2 dl | majoneesia |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| (tilkka konjakkia) | |
Koristeeksi | |
| tilliä | |
| sitruunaviipaleita | |
Valmistus
- 1
Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.
Määrä Ainesosa 360 g isoja pakastekatkarapuja 1 dl kuohukermaa 2 rkl tomaattipyreetä 1 1/2 dl majoneesia 1/4 tl cayennenpippuria 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria (tilkka konjakkia) - 2
Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku vihreää salaattia 2 kpl avokadoa 2 rkl sitruunamehua - 3
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja ripottele päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua tilliä sitruunaviipaleita
Ravintosisältö
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
353
Energiaa kcal
1476
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
15,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 0,25 tl Cayennenpippuria, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, (tilkka konjakkia), Tilliä, Sitruunaviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























