Anna katkarapujen sulaa siivilässä huoneenlämmössä. Vatkaa kastiketta varten kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomaattipyree ja mausteet majoneesiin. Kääntele sekaan kermavaahto ja mausta halutessasi konjakilla.
Revi salaatti annoskulhojen pohjalle. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta. Leikkaa avokadot kuutioiksi. Puserra päälle sitruunamehua.
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Pane avokado- ja kurkkupalat salaatin päälle. Lisää pinnalle katkaravut ja pyöräytä päälle mustapippuria. Lusikoi kastike annosten pinnalle ja koristele tillillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa lisäksi patonkia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1279
306
29,5 g
8,0 g
4,8 g
4,5 g
4,8 g
4,0 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 pala Tuoretta kurkkua,
2 rkl Tomaattipyreetä,
0,25 tl Cayennenpippuria,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Rouhittua mustapippuria,
(tilkka konjakkia),
Tilliä,
Sitruunaviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli