Katkarapu-wasabikääröt | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Katkarapu-wasabikääröt

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Sormin syötävät salaattikääröt syntyvät nopeasti. Vegeversion saat korvaamalla katkaravut marinoidulla tofulla.

Ainekset

1 kpl
Kerä vihreää salaattia
Limelohkoja
Chiliviipaleita
Korianteria

täyte

200 g
Isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä
150 g
Tuorejuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria
1 - 2 tl
Wasabia
1 kpl
Limen mehu
1/2 tl
Suolaa

dippi

1 kpl
Limen mehu
1/4 dl
(¼ dl) soijakastiketta
3/4 dl
(¾ dl) makeaa chilikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee täyte. Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Hienonna pyrstöt karkeaksi muruksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Silppua korianteri. Lisää rapumurut, korianteri, wasabi, limen mehu ja suola juustoon.

200 g
Isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä
150 g
Tuorejuustoa
1/2 kpl
Ruukku korianteria
1 - 2 tl
Wasabia
1 kpl
Limen mehu
1/2 tl
Suolaa
2

Sekoita dipin ainekset keskenään.

3/4 dl
(¾ dl) makeaa chilikastiketta
1/4 dl
(¼ dl) soijakastiketta
1 kpl
Limen mehu
3

Irrota lehdet salaattikerästä ja levitä ne työtasolle. Pane ruokalusikallinen täytettä lehden alareunaan, käännä sivut päälle ja kääri lehti rullalle kaalikääryleiden tapaan. Kiinnitä tikulla. Pidä kääröt jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

1 kpl
Kerä vihreää salaattia
4

Koristele kääröt pienillä limelohkoilla, chiliviipaleilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.

Limelohkoja
Chiliviipaleita
Korianteria
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

266

64

4,2 g

2,5 g

2,5 g

2,3 g

0,7 g

3,6 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limelohkoja,

Chiliviipaleita,

Korianteria,

Ruukku korianteria,

1 - 2 tl Wasabia,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli