Katkarapu-wasabikääröt

Nappaa talteen!
Sormin syötävät salaattikääröt syntyvät nopeasti. Vegeversion saat korvaamalla katkaravut marinoidulla tofulla.
| 1 kpl | kerä vihreää salaattia |
| limelohkoja | |
| chiliviipaleita | |
| korianteria | |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä |
| 150 g | tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 - 2 tl | wasabia |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| Dippi | |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/4 dl | (¼ dl) soijakastiketta |
| 3/4 dl | (¾ dl) makeaa chilikastiketta |
- 1.
Tee täyte. Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Hienonna pyrstöt karkeaksi muruksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Silppua korianteri. Lisää rapumurut, korianteri, wasabi, limen mehu ja suola juustoon.
- 2.
Sekoita dipin ainekset keskenään.
- 3.
Irrota lehdet salaattikerästä ja levitä ne työtasolle. Pane ruokalusikallinen täytettä lehden alareunaan, käännä sivut päälle ja kääri lehti rullalle kaalikääryleiden tapaan. Kiinnitä tikulla. Pidä kääröt jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
- 4.
Koristele kääröt pienillä limelohkoilla, chiliviipaleilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.
Katkarapu-wasabikääröt
Sormin syötävät salaattikääröt syntyvät nopeasti. Vegeversion saat korvaamalla katkaravut marinoidulla tofulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kerä vihreää salaattia |
| limelohkoja | |
| chiliviipaleita | |
| korianteria | |
Täyte | |
| 200 g | isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä |
| 150 g | tuorejuustoa |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
| 1 - 2 tl | wasabia |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Dippi | |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/4 dl | (¼ dl) soijakastiketta |
| 3/4 dl | (¾ dl) makeaa chilikastiketta |
Valmistus
- 1
Tee täyte. Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Hienonna pyrstöt karkeaksi muruksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Silppua korianteri. Lisää rapumurut, korianteri, wasabi, limen mehu ja suola juustoon.
Määrä Ainesosa 200 g isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä 150 g tuorejuustoa 1/2 kpl ruukku korianteria 1 - 2 tl wasabia 1 kpl limen mehu 1/2 tl suolaa - 2
Sekoita dipin ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 3/4 dl (¾ dl) makeaa chilikastiketta 1/4 dl (¼ dl) soijakastiketta 1 kpl limen mehu - 3
Irrota lehdet salaattikerästä ja levitä ne työtasolle. Pane ruokalusikallinen täytettä lehden alareunaan, käännä sivut päälle ja kääri lehti rullalle kaalikääryleiden tapaan. Kiinnitä tikulla. Pidä kääröt jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Määrä Ainesosa 1 kpl kerä vihreää salaattia - 4
Koristele kääröt pienillä limelohkoilla, chiliviipaleilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa limelohkoja chiliviipaleita korianteria
Ravintosisältö
59
Energiaa kcal
245
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
59
Energiaa kcal
245
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Limelohkoja, Chiliviipaleita, Korianteria, Ruukku korianteria, 1 - 2 tl Wasabia, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























