Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 180 g) pakastekatkarapuja
400 glohifileetä
1 tlsuolaa
1 rklsoijaa
1 1/2 rklrouhittua roseepippuria
1 dlsilputtua tilliä
1 kplsitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rklsitruunan mehua
1 kpl(200 g) ranskankermaa
1 dlkermaa
9 - 10 dlkeitettyä riisiä
1 rklöljyä vuoan voiteluun

Valmistus

  1. 1

    Sulata katkaravut. Valuta ne siivilässä ja painele lusikalla nestettä pois. Suikaloi lohi ja siirrä se kulhoon. Sekoita lohisuikaleisiin suola, soija, roseepippuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu, katkaravut, ranskankerma ja kerma. Kääntele keitetty riisi lohi-katkarapuseokseen. Voitele uunivuoka ja levitä siihen lohi-riisiseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1,5 rkl Rouhittua roseepippuria, 1 dl Silputtua tilliä, Sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä