Sulata katkaravut. Valuta ne siivilässä ja painele lusikalla nestettä pois. Suikaloi lohi ja siirrä se kulhoon. Sekoita lohisuikaleisiin suola, soija, roseepippuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu, katkaravut, ranskankerma ja kerma. Kääntele keitetty riisi lohi-katkarapuseokseen. Voitele uunivuoka ja levitä siihen lohi-riisiseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2649
633
28,3 g
10,3 g
65,3 g
1,8 g
1,3 g
26,8 g
3,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1,5 rkl Rouhittua roseepippuria,
1 dl Silputtua tilliä,
Sitruunan hienoksi raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli