Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katkaravuilla kruunattu lohi-riisilaatikko

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
(n. 180 g) pakastekatkarapuja
400 g
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Soijaa
1 1/2 rkl
Rouhittua roseepippuria
1 dl
Silputtua tilliä
1 kpl
Sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
Sitruunan mehua
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 dl
Kermaa
9 - 10 dl
Keitettyä riisiä
1 rkl
Öljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata katkaravut. Valuta ne siivilässä ja painele lusikalla nestettä pois. Suikaloi lohi ja siirrä se kulhoon. Sekoita lohisuikaleisiin suola, soija, roseepippuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu, katkaravut, ranskankerma ja kerma. Kääntele keitetty riisi lohi-katkarapuseokseen. Voitele uunivuoka ja levitä siihen lohi-riisiseos. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

633

2649

28,3 g

10,3 g

65,3 g

1,8 g

1,3 g

26,8 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1,5 rkl Rouhittua roseepippuria,

1 dl Silputtua tilliä,

Sitruunan hienoksi raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli