Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaura-nyhtösämpylät

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Mehevöitä sämpylätaikina kaurahiutaleilla ja leivo helpot pull-apart eli nyhtösämpylät pellille kylki kylkeä vasten.

Ainekset

Raski eli esitaikina

5 dl
kylmää vettä
5 g
(herneen kokoinen pala) hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
4 dl
vehnäjauhoja
7 dl
kaurahiutaleita

Taikina

3 1/2 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
10 dl
vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita taikinan valmistus sekoittamalla esitaikinan ainekset kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.

5 dl
kylmää vettä
7 dl
kaurahiutaleita
4 dl
vehnäjauhoja
5 g
(herneen kokoinen pala) hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
2

Valmista taikina lisäämällä raskin joukkoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Anna taikinen levätä kymmenen minuuttia.

3 1/2 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 rkl
suolaa
2 rkl
siirappia
10 dl
vehnäjauhoja
3

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyöritä sämpylöiksi.

4

Aseta sämpylät pellille noin 2 cm:n välein. Paina sämpylöitä kevyesti matalammaksi kostutetuin sormin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.

5

Kohota sämpylöitä liinan alla 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat kaksinkertaisia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kaisa Johansson
Kuvat:
Kimmo Ervola
Julkaistu: 27.5.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

285

1194

2,1 g

0,4 g

54,4 g

2,8 g

3,9 g

9,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli