Aloita taikinan valmistus sekoittamalla esitaikinan ainekset kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista taikina lisäämällä raskin joukkoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Anna taikinen levätä kymmenen minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyöritä sämpylöiksi.
Aseta sämpylät pellille noin 2 cm:n välein. Paina sämpylöitä kevyesti matalammaksi kostutetuin sormin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Kohota sämpylöitä liinan alla 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat kaksinkertaisia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
285
1194
2,1 g
0,4 g
54,4 g
2,8 g
3,9 g
9,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli