Aloita taikinan valmistus sekoittamalla esitaikinan ainekset kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja jätä huoneenlämpöön vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Valmista taikina lisäämällä raskin joukkoon kädenlämpöinen vesi, hiiva, suola ja siirappi. Lisää lopuksi vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin kymmenen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa hieman vehnäjauhoja. Anna taikinen levätä kymmenen minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 16 palaan. Pyöritä sämpylöiksi.
Aseta sämpylät pellille noin 2 cm:n välein. Paina sämpylöitä kevyesti matalammaksi kostutetuin sormin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Kohota sämpylöitä liinan alla 30–60 minuuttia, kunnes ne ovat kaksinkertaisia. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1194
285
2,1 g
0,4 g
54,4 g
2,8 g
3,9 g
9,2 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli