Kuorija kuutioi keittobanaanit. Silppua sipuli ja hienonna vakosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Irrota kukkakaalista kukinnot.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää keittobanaanikuutiot, kukkakaali ja currytahna. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää sokeri, kuumenna.
Kaada vesi ja kasvisfondi kasariin. Keitä hiljalleen, kunnes keittobanaanit ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
Lisää kookoskerma, sitruunamehu ja pavut tai herneet. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee. Mausta tarvittaessa suolalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1624
23,0 g
10,3 g
36,0 g
27,5 g
6,8 g
5,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Chili,
1 - 1,5 rkl Currytahnaa,
3 dl Vettä,
2 rkl Kasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli