Keittobanaanicurry

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(2-3) vihreää keittobanaania
1 kplpunasipuli
200 gpakastepapuja tai -herneitä
1 kplpieni kukkakaali
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplchili
1/2 dlrypsiöljyä
1 - 1 1/2 rklcurrytahnaa
2 tlsokeria
3 dlvettä
2 rklkasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio
2 dlkookoskermaa
1 rklsitruuna- tai limettimehua
(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuorija kuutioi keittobanaanit. Silppua sipuli ja hienonna vakosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Irrota kukkakaalista kukinnot.
    Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää keittobanaanikuutiot, kukkakaali ja currytahna. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää sokeri, kuumenna.
    Kaada vesi ja kasvisfondi kasariin. Keitä hiljalleen, kunnes keittobanaanit ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
    Lisää kookoskerma, sitruunamehu ja pavut tai herneet. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee. Mausta tarvittaessa suolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, Chili, 1 - 1,5 rkl Currytahnaa, 3 dl Vettä, 2 rkl Kasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä