Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keittobanaanicurry

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

600 g
(2-3) vihreää keittobanaania
1 kpl
Punasipuli
200 g
Pakastepapuja tai -herneitä
1 kpl
Pieni kukkakaali
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Chili
1/2 dl
Rypsiöljyä
1 - 1 1/2 rkl
Currytahnaa
2 tl
Sokeria
3 dl
Vettä
2 rkl
Kasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio
2 dl
Kookoskermaa
1 rkl
Sitruuna- tai limettimehua
(suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuorija kuutioi keittobanaanit. Silppua sipuli ja hienonna vakosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Irrota kukkakaalista kukinnot.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää keittobanaanikuutiot, kukkakaali ja currytahna. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää sokeri, kuumenna.
Kaada vesi ja kasvisfondi kasariin. Keitä hiljalleen, kunnes keittobanaanit ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
Lisää kookoskerma, sitruunamehu ja pavut tai herneet. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee. Mausta tarvittaessa suolalla.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

388

1624

23,0 g

10,3 g

36,0 g

27,5 g

6,8 g

5,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Chili,

1 - 1,5 rkl Currytahnaa,

3 dl Vettä,

2 rkl Kasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli