Keltainen lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keltainen lohikeitto

Keltainen lohikeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sahrami antaa kalakeitolle kullankeltaisen värin ja juhlavan maun. Riisi lisää ruokaisuutta, appelsiinimehu ja tuoreet tomaatit viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

1/2 g
(1 ps) sahramia
1 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
3/4 dl
Risottoriisiä
6 dl
Vettä
1 1/2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteeniton)
3 dl
Appelsiinimehua
400 g
lohifileetä (nahatonta)
3 kpl
Tomaattia
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.

1/2 g
(1 ps) sahramia
1 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2

Kuullota sipulisilput öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.

2 rkl
oliiviöljyä
3/4 dl
Risottoriisiä
6 dl
Vettä
1 1/2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteeniton)
3 dl
Appelsiinimehua
3

Leikkaa lohifilee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto tillillä.

400 g
lohifileetä (nahatonta)
3 kpl
Tomaattia
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1618

387

21,3 g

3,8 g

23,5 g

10,3 g

3,5 g

22,8 g

3,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 g (1 ps) sahramia,

1 dl Vettä,

2 kpl Valkosipulinkynttä,

6 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli