Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.
Kuullota sipulisilput öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.
Leikkaa lohifilee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto tillillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
387
1618
21,3 g
3,8 g
23,5 g
10,3 g
3,5 g
22,8 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 g (1 ps) sahramia,
1 dl Vettä,
2 kpl Valkosipulinkynttä,
6 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli