Keltainen lohikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Keltainen lohikeitolle saa kullankeltaisen värin ja juhlavan maun sahramista. Riisi lisää ruokaisuutta, appelsiinimehu ja tuoreet tomaatit viimeistelevät kokonaisuuden!
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 dl | risottoriisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteeniton) |
| 3 dl | appelsiinimehua |
| 400 g | lohifileetä |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
- 1.
Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.
- 2.
Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.
- 3.
Poista lohesta nahka ja leikkaa filee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit.
- 4.
Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Keltainen lohikeitto
Keltainen lohikeitolle saa kullankeltaisen värin ja juhlavan maun sahramista. Riisi lisää ruokaisuutta, appelsiinimehu ja tuoreet tomaatit viimeistelevät kokonaisuuden!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 kpl | varsisellerin vartta |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3/4 dl | risottoriisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kalaliemikuutiota (gluteeniton) |
| 3 dl | appelsiinimehua |
| 400 g | lohifileetä |
| 3 kpl | tomaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | ruukku tilliä |
Valmistus
- 1
Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.
Määrä Ainesosa 1/2 g (1 ps) sahramia 1 dl vettä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl porkkanaa 2 kpl varsisellerin vartta - 2
Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 3/4 dl risottoriisiä 6 dl vettä 1 1/2 kpl kalaliemikuutiota (gluteeniton) 3 dl appelsiinimehua - 3
Poista lohesta nahka ja leikkaa filee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit.
Määrä Ainesosa 400 g lohifileetä 3 kpl tomaattia - 4
Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1641
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1641
Energiaa kj
21,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
23,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 g (1 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























