Keltainen lohikeitto - Yhteishyvä

Keltainen lohikeitto

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Vettä
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Lehtisellerin vartta
2 rkl
Öljyä
3/4 dl
Risottoriisiä
6 dl
Vettä
1 1/2 kpl
Kalaliemikuutiota
3 dl
Appelsiinimehua
400 g
Lohifileetä
3 kpl
Tomaattia
3 rkl
Hienonnettua tuoretta tilliä

Näin teet

1

Liota sahrami kiehuvassa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sellerit. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja sellerit. Lisää pannulle riisi ja kääntele, kunnes riisi on kiiltävää. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia. Paloittele lohi ja tomaatit ja lisää liemeen mehun kanssa. Anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Koristele keitto tillillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa