Keltainen lohikeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltainen lohikeitto

Keltainen lohikeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Sahrami antaa kalakeitolle kullankeltaisen värin ja juhlavan maun. Riisi lisää ruokaisuutta, appelsiinimehu ja tuoreet tomaatit viimeistelevät kokonaisuuden.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 g
(1 ps) sahramia
1 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2 rkl
oliiviöljyä
3/4 dl
Risottoriisiä
6 dl
Vettä
1 1/2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteeniton)
3 dl
Appelsiinimehua
400 g
lohifileetä (nahatonta)
3 kpl
Tomaattia
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna

Näin teet

1

Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.

1/2 g
(1 ps) sahramia
1 dl
Vettä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
varsisellerin vartta
2

Kuullota sipulisilput öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.

2 rkl
oliiviöljyä
3/4 dl
Risottoriisiä
6 dl
Vettä
1 1/2 kpl
kalaliemikuutiota (gluteeniton)
3 dl
Appelsiinimehua
3

Leikkaa lohifilee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto tillillä.

400 g
lohifileetä (nahatonta)
3 kpl
Tomaattia
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
ruukku tilliä hienonnettuna
Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 7.1.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g94 g
Proteiinia23 g91 g
Rasvaa21 g85 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj1618 6470
Energiaa kcal387 1546

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 g (1 ps) sahramia

  • 1 dl Vettä

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 6 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja24 g94 g
Proteiinia23 g91 g
Rasvaa21 g85 g
Kuituja4 g14 g
Energiaa kj1618 6470
Energiaa kcal387 1546

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 g (1 ps) sahramia

  • 1 dl Vettä

  • 2 kpl Valkosipulinkynttä

  • 6 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.