Keltainen lohikeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Keltainen lohikeitolle saa kullankeltaisen värin ja juhlavan maun sahramista. Riisi lisää ruokaisuutta, appelsiinimehu ja tuoreet tomaatit viimeistelevät kokonaisuuden!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 g(1 ps) sahramia
1 dlvettä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
2 kplvarsisellerin vartta
2 rkloliiviöljyä
3/4 dlrisottoriisiä
6 dlvettä
1 1/2 kplkalaliemikuutiota (gluteeniton)
3 dlappelsiinimehua
400 glohifileetä
3 kpltomaattia
1/2 tlsuolaa
1/2 kplruukku tilliä

Valmistus

  1. 1

    Liuota sahrami desilitraan kiehuvan kuumaa vettä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi sellerinvarret.

    MääräAinesosa
    1/2 g(1 ps) sahramia
    1 dlvettä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kplporkkanaa
    2 kplvarsisellerin vartta
  2. 2

    Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    3/4 dlrisottoriisiä
    6 dlvettä
    1 1/2 kplkalaliemikuutiota (gluteeniton)
    3 dlappelsiinimehua
  3. 3

    Poista lohesta nahka ja leikkaa filee reilun kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
    3 kpltomaattia
  4. 4

    Lisää lohi ja tomaatit keittoon, mausta suolalla ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 g (1 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä