Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota öljyä pinnalle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsennä ohra sahramilla maustetussa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita ohrasuurimot ja rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle tai tarjoile erikseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1115
14,8 g
2,3 g
28,3 g
6,5 g
4,3 g
3,3 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl (à 0,5 g) sahramia,
1 pussi (70 g) pinjansiemeniä,
Ruukku rucolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Sitruunan mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli