Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota öljyä pinnalle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsennä ohra sahramilla maustetussa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita ohrasuurimot ja rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle tai tarjoile erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1115
267
14,8 g
2,3 g
28,3 g
6,5 g
4,3 g
3,3 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl (à 0,5 g) sahramia,
1 pussi (70 g) pinjansiemeniä,
Ruukku rucolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Sitruunan mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli