Keltainen ohra-juuressalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1 kplpalsternakka
2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 dltäysjyväohraa
3 dlkasvislientä
1/2 dl(à 0,5 g) sahramia
1 kpl(70 g) pinjansiemeniä
1 kplruukku rucolaa

Kastike

2 rkloliiviöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria
1 rklvaahterasiirappia
1/2 kplsitruunan mehu

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota öljyä pinnalle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsennä ohra sahramilla maustetussa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.

    Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita ohrasuurimot ja rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle tai tarjoile erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 0,5 dl (à 0,5 g) sahramia, 1 pussi (70 g) pinjansiemeniä, Ruukku rucolaa, Rouhittua mustapippuria, Sitruunan mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025