Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltainen ohra-juuressalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Palsternakka
2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 dl
Täysjyväohraa
3 dl
Kasvislientä
1/2 dl
(à 0,5 g) sahramia
1 kpl
(70 g) pinjansiemeniä
1 kpl
Ruukku rucolaa

Kastike

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Omenaviinietikkaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Vaahterasiirappia
1/2 kpl
Sitruunan mehu

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi juurekset. Siirrä juurekset leivinpaperoidulle uunipellille. Pirskota öljyä pinnalle. Mausta kevyesti. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Kypsennä ohra sahramilla maustetussa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita ohrasuurimot ja rucolasalaatti. Asettele päälle lämpimät juurekset ja paahdetut pinjansiemenet. Pirskota kastike päälle tai tarjoile erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.12.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1115

14,8 g

2,3 g

28,3 g

6,5 g

4,3 g

3,3 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl (à 0,5 g) sahramia,

1 pussi (70 g) pinjansiemeniä,

Ruukku rucolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Sitruunan mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli