Kerkkäpestopizza

Arvostele resepti
2 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Luonnonpesto tuo raikkaan metsäisen vivahduksen herkulliseen vegaaniseen pizzapiirakkaan. Täyteläinen kaurafraiche, rouskuvat auringonkukansiemenet ja aromikkaat pensasmustikat kruunaavat kokonaisuuden.

Ainekset

MääräAinesosa

POHJA

2 dlvettä
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä
4 1/2 dlvehnäjauhoja

TÄYTE

200 g(1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche)
6 rklkerkkäpestoa
1 kplpunasipuli
160 g(1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, yosa)

PINNALLE

125 g(1 rs) pensasmustikoita
1 ruukku rucolaa
4 rklkerkkäpestoa
1/2 dlauringonkukansiemeniä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    25 ghiivaa
    1/2 tlsuolaa
    3 rklrypsiöljyä
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Sekoita kaurafraiche ja täytteen pesto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche)
    6 rklkerkkäpestoa
    1 kplpunasipuli
  3. 3

    Taputtele taikina 2 pyöreäksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reunat hieman paksummiksi. Esipaista pohjia 3 minuuttia 250 asteessa. Levitä pesto-kaurafraicheseos ja sipuliviipaleet pizzapohjille. Murustele pinnalle kaurapala. Paista 6−8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    160 g(1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, yosa)
  4. 4

    Huuhtele mustikat ja rucola. Ripottele pizzojen pinnalle mustikat, rucola, pesto ja siemenet.

    MääräAinesosa
    4 rklkerkkäpestoa
    1/2 dlauringonkukansiemeniä
    1 ruukku rucolaa
    125 g(1 rs) pensasmustikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä, ruukku rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.8.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä