Kerkkäpestopizza
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Luonnonpesto tuo raikkaan metsäisen vivahduksen herkulliseen vegaaniseen pizzapiirakkaan. Täyteläinen kaurafraiche, rouskuvat auringonkukansiemenet ja aromikkaat pensasmustikat kruunaavat kokonaisuuden.
| POHJA | |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| TÄYTE | |
| 200 g | (1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche) |
| 6 rkl | kerkkäpestoa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 160 g | (1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, yosa) |
| PINNALLE | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 | ruukku rucolaa |
| 4 rkl | kerkkäpestoa |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
- 2.
Sekoita kaurafraiche ja täytteen pesto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Taputtele taikina 2 pyöreäksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reunat hieman paksummiksi. Esipaista pohjia 3 minuuttia 250 asteessa. Levitä pesto-kaurafraicheseos ja sipuliviipaleet pizzapohjille. Murustele pinnalle kaurapala. Paista 6−8 minuuttia.
- 4.
Huuhtele mustikat ja rucola. Ripottele pizzojen pinnalle mustikat, rucola, pesto ja siemenet.
Kerkkäpestopizza
Luonnonpesto tuo raikkaan metsäisen vivahduksen herkulliseen vegaaniseen pizzapiirakkaan. Täyteläinen kaurafraiche, rouskuvat auringonkukansiemenet ja aromikkaat pensasmustikat kruunaavat kokonaisuuden.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
POHJA | |
| 2 dl | vettä |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
TÄYTE | |
| 200 g | (1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche) |
| 6 rkl | kerkkäpestoa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 160 g | (1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, yosa) |
PINNALLE | |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| 1 | ruukku rucolaa |
| 4 rkl | kerkkäpestoa |
| 1/2 dl | auringonkukansiemeniä |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 25 g hiivaa 1/2 tl suolaa 3 rkl rypsiöljyä 4 1/2 dl vehnäjauhoja - 2
Sekoita kaurafraiche ja täytteen pesto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) vegaanista ranskankerman kaltaista tuotetta (kaurafraiche) 6 rkl kerkkäpestoa 1 kpl punasipuli - 3
Taputtele taikina 2 pyöreäksi pohjaksi pellille leivinpaperin päälle. Jätä reunat hieman paksummiksi. Esipaista pohjia 3 minuuttia 250 asteessa. Levitä pesto-kaurafraicheseos ja sipuliviipaleet pizzapohjille. Murustele pinnalle kaurapala. Paista 6−8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 160 g (1 pkt) kaurapalaa (maustamaton, yosa) - 4
Huuhtele mustikat ja rucola. Ripottele pizzojen pinnalle mustikat, rucola, pesto ja siemenet.
Määrä Ainesosa 4 rkl kerkkäpestoa 1/2 dl auringonkukansiemeniä 1 ruukku rucolaa 125 g (1 rs) pensasmustikoita
Ravintosisältö
1656
Energiaa kcal
6933
Energiaa kj
101,0 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
130,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
49,5 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
1656
Energiaa kcal
6933
Energiaa kj
101,0 g
Rasvaa
23,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
130,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
14,0 g
Kuituja
49,5 g
Proteiinia
4,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä, ruukku rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























