Kermainen avokadopasta

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Tämä avokadopasta vie kielen mennessään ja on nopea valmistaa. Pasta saa makunsa avokadon lisäksi sitruunasta ja mustapippurista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 rkloliiviöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
3 kplavokadoa
2 rklsitruunamehua
150 granskankermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
250 gspagettia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä. Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmälihat kuorista ja paloittele. Murskaa yhden avokadon hedelmälihat kulhossa haarukalla ja sekoita joukkoon ranskankerma.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rkloliiviöljyä
    3 kplavokadoa
    150 granskankermaa
  2. 2

    Lisää ranskankermaseos sipuleiden joukkoon. Pirskota sitruunamehu loppujen avokadopalojen joukkoon. Kuumenna kastike sekoittaen. Lisää kastikkeeseen paloitellut avokadot ja mausta kastike.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

    MääräAinesosa
    250 gspagettia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Sitruunamehua, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
26.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä